Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Október 11. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: ripost.hu

Ha így töl­töd a mo­bi­lo­dat, két­szer to­vább bírja az aksi!

Ha így töl­töd a mo­bi­lo­dat, két­szer to­vább bírja az aksi!

Már megint le­me­rült a te­le­fo­nom. Hol tölt­sem fel? Miért kell na­ponta töl­te­nem?! Saj­nos erről gyak­ran mi te­he­tünk, nem is az akku.Tippek: ho­gyan töltsd a te­le­fo­no­dat meg­fe­le­lően.

Sokan azt gondoljuk, ha este a töltőre tesszük a telefont, az majd reggelre tökéletes lesz. Ez nem így van! A mobiltelefonok akkumulátora összetett elektronikus eszköz. Nem mindegy, hogyan bánunk vele. Használd az alábbi töltési tippeket, és nem lesz gond!

A mobiltöltés 7 aranyszabálya

  1. Ha új készüléket vásárlunk, már nem kell " kisütni" az akkut. A régi reflex még mindig az, hogy az első alkalommal 24 óráig rajta hagyjuk a töltőn az új készüléket. A modern akkumulátoroknak egyszerűen nincs már erre szükségük.
  2. Továbbá a modern lítium-ion akkumulátorok már nem igénylik az első bekapcsolás utáni teljes lemerítés és feltöltés procedúráját. Ez igaz a későbbi töltésekre is!
  3. Érdemes többször rátölteni az akkumulátorra. Viszont bőven elég csak a 80-90% töltöttségi szintet elérni a nap folyamán.
  4. Soha ne hagyd a telefonodat egész éjjel a töltőn! Ha már egyszer elérte a 100% szintet, onnantól nem lehet tovább tölteni. Minél hosszabban hagyjuk mobilunkat a töltőn, annál jobban fog romlani az akku állapota.
  5. Óvd a szélsőséges időjárási hatásoktól telefonodat. Soha ne tedd ki 35° C-nál magasabb hőmérsékletnek. A magas páratartalom és forróság tartósan ronthatja az akkumulátorkapacitást.
  6. Az ideális akkumulátor hőmérséklet 10-30 °C között van, ezt próbáld kiegyensúlyozni a nagy nyári melegben, vagy épp a téli fagyban.
  7. Ha telefonodat 6 hónapnál hosszabban szeretnéd tárolni, érdemes félévente 50%-ra feltölteni.

A következő pedig a legfontosabb szabály mind közül:

Soha ne vegyél utángyártott töltőt vagy akkumulátort. Jobb esetben csak a telefonodat teszi tönkre, rosszabb esetben akár áramütést, és halált is okozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.