Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 09. 08:05, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ha én rendőr lennék

Ha én rendőr lennék

E címmel kellett alkotniuk egy plakátot azoknak a roma fiataloknak, akik a rendőrség és a roma nemzetiségi önkormányzat közös programján vettek részt október 7-én a Szakmaközi Művelődési Házban.

Az alsósok feladata egy olyan plakát megalkotása volt, mely kifejezi azt, hogyan képzelik el magukat rendőrként. A felsősöknek már komolyabb dolguk volt, nekik a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési osztályának címerét kellett elkészíteni.
A megjelenteket elsőként Horváth-Rekedt Gréta a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési előadója köszöntötte, majd miután közölte a feladatot, átadta a szót Timafalvi László kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetőjének.

A rendőrezredes elmondta, hogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság is feladatul kapta 2011-ben, egy olyan munkacsoport kialakítását, amelynek legfőbb feladata a roma nemzetiségi önkormányzattal együttműködve az előítéletektől mentes rendőrség és a romák összehozása. Miután kijelöltek egy kapcsolattartót, a következő lépés a rendszeres megbeszélések tartása volt, melyek mindig eredményesen zárultak.

E programsorozat egyik eseménye az elmúlt évben rendezett táncos – zenés tehetségkutató verseny volt, melynek a döntőjét Kecskeméten tartották. Az idei közös program pedig a szombaton megrendezett rajzverseny volt.

Buza Flórián a Kiskunfélegyázi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét közös programot szervezhettek a rendőrséggel. Mint mondta, ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerhessék a rendőrök munkáját. Beszédében kihangsúlyozta, hogy senkinek nem kell félnie a rendőrségtől, mert ők a közbiztonságért vannak, és azért dolgoznak, hogy mi hétköznapi emberek nyugalomban élhessünk.

A köszöntő beszédeket követően kezdetét vette a munka. A fiataloknak nem egyedül kellett dolgozniuk, hanem csoportokban. A kezdeti tanakodás után pedig csak úgy sziporkáztak a jó ötletek, melyek az óriási kartonlapokon öltöttek testet. A kellemes hangulatban telt szombat délelőttön uzsonna és csemege is várta a vendégeket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.