Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 04. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Szabad Föld

Ha büdös a koszt

Ha büdös a koszt

Az okostelefonokra és a tudatos vásárlókra alapozta új riasztási és információs rendszerét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Az okostelefonokra és a tudatos vásárlókra alapozta új riasztási és információs rendszerét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Decembertől működik a NÉBIH Navigátor, amellyel a fogyasztók hatékonyan segíthetik az élelmiszer-biztonsági bajok felderítését.

A NÉBIH új mobiltelefon-alkalmazásának köszönhetően a fogyasztók azonnal és könnyen bejelenthetik az általuk tapasztalt élelmiszer- biztonsági szabálytalanságokat a hatóságnak. Az egyelőre androidos okostelefonokon elérhető NÉBIH Navigátorral a vásárlók jelezhetik a vásárlás helyszínét és a probléma okát – például a lejárt minőségű vagy jelöletlen élelmiszert, az eladóhely higiéniai problémáit, a helytelen tárolást, bármilyen szokatlan vagy gyanús körülményt.

A telefonos híváson kívül hangalapú, e-mailes vagy fényképes bejelentési módok közül lehet választani. A NÉBIH Navigátor mindemellett számos más hasznos információval is szolgál, például automatikusan küldi az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket, riasztásokat.

A hatóság mindenkit arra ösztönöz, segítse a szabálytalanságok felderítését, hogy az élelmiszerek megfelelő minőségben legyenek elérhetők a fogyasztók számára. A problémák bejelentése lehetőséget ad arra, hogy a vizsgálatot gyorsan és célzottan elvégezzék.

Akik a mobilapplikáció helyett a hagyományos telefont szívesebben használnák, számukra a hivatal zöldszáma továbbra is rendelkezésre áll: 06-80/263-244; míg a letölthető NÉBIH Navigátor linkje: www.nebih.gov.hu/navigator.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.