Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Március 13. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gyűlnek a kupakok a beteg kisfiú segítése érdekében

Gyűlnek a kupakok a beteg kisfiú segítése érdekében

A műanyag kupakok szépen gyűlnek Törökék udvarán. A helyi műanyag-feldolgozó kilónként 80 forintért vásárolja meg.

A közelmúltban adta közzé lapunk, hogy nehéz helyzetbe került a félegyházi Török család. Fiuk, Jánoska középsúlyos értelmi fogyatékos, állapota maradandó. Gondozását a szülők megoldják, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy nap, mint nap megvásárolják azokat a legfontosabb gyógyszereket, amelyek segítenék, hogy gyermekük állapota ne súlyosbodjon. Ezért kérték a nyilvánosságon keresztül azt, hogy aki tud, segítsen azzal, hogy műanyag kupakokat gyűjt össze a család megsegítésére. A kérés meghallgattatott.

A műanyag kupakok szépen gyűlnek Törökék udvarán. A helyi műanyag-feldolgozó kilónként 80 forintért vásárolja meg. Március 11-én Balla László alpolgármester és Bense Zoltán a Polgári Összefogás elnöke látogatta meg több zsák műanyag kupakkal a Török családot. Elmondták, hogy értesülve az akcióról, ők is gyűjtésbe kezdtek. Remélve, hogy ezzel felhívják a figyelmet a segítség fontosságára, és egyre több jóérzésű ember követi példájukat. Jánoska apukája elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a felhívás nyomán már sokan megkeresték őket összegyűjtött kupakokkal. A kiskunfélegyházi Spar áruház mellett a kecskeméti üzlet is csatlakozott az akcióhoz. Így van remény arra, hogy folyamatosan meg tudják vásárolni azokat az immunrendszert erősítő gyógyszereket, amelyek fiuk egészségi állapotának stabilizálásához szükségesek.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).