Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 21. 10:06, kedd | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Gyulán záporoztak hétvégén a nyilvesszők

Gyulán záporoztak hétvégén a nyilvesszők

Április 19.-én vasárnap rendezték Gyulán a Délalföldi Régió (DAR) versenysorozat első fordulóját, aminek a döntője Kiskunfélegyházán lesz szeptemberben.

Április 19.-én vasárnap rendezték Gyulán a Délalföldi Régió (DAR) versenysorozat első fordulóját, aminek a döntője Kiskunfélegyházán lesz szeptemberben.

A gyulai vár szépsége, a fesztivál tömegvonzalma, a határon túliak közelsége, a gyulaiak szervezőképessége és a DAR sorozat fontossága összességében több mint 240 íjászt vonzott e szép idegenforgalmi városba vasárnap.

A vár körül és a város szélén lévő kempingben elhelyezett kiváló, ötletes célok voltak kihelyezve a DAR versenyszabályzatához igazítva. A szervezőket dícséri, hogy a két helyszín között az íjászokat az omnibusz ingyenesen szállította.

A verseny egyben a MÍSZ történelmi OB kvalifikációs versenyállomása is volt, így érthető a magas színvonalú és magas létszámú érdeklődés a verseny iránt.

A szervezők Lovász Tamással az élen helyt álltak a nagy feladatnak. A verseny hibátlanul lezajlott.

Kiskunfélegyházát a Turul Koppány Íjászai HE tagjai 17 fő nevezővel és 7 fő kisérővel képviselték.

A kategóriájában első hat induló volt díjazva. Koppányok közül kategóriájukban az az első hat helyen a következők végeztek.

Első helyezést ért el, Horváth Katica 196 ponttal, Keserű Szilvia 280 ponttal, második Szeibert Nóra 199 ponttal, Kiss János 326 ponttal, ifjú Németh László 361 ponttal, ötödik Steitz Adelina 245 ponttal, Dinnyés Gyula 406 ponttal, hatodik helyen Dongó Anita 231 ponttal, Bányai Lászlóné 119 és Bányai Lili 195 ponttal végzett. A többiek éppen csak kicsúsztak, vagy a középkategóriában végeztek.

Összegezve a versenyt: szép környezetben, jól megszervezett, nagy létszámú megmérettetés volt, ami a reményt ad a DAR sorozat további sikeréhez. Érdemes volt korán kelni, messzire utazni, kicsit fagyoskodni.

Sorozat következő állomása május 24.-én vasárnap lesz Mindszenten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.