Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2015. Január 19. 12:54, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Gyulán is célba találtak a Koppányok

Gyulán is célba találtak a Koppányok

Január 17-én (szombaton) Gyulán történelmi íjász teremversenyt tartott a Kerecsényi László Íjász Egyesület, melyen 41 együttes volt jelen.

A MÍSZ történelmi Szakága és a Koppányok az első magyar Történelmi Íjász Terem OB február 21-én kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán. A jeles esemény főpróbájaként január 17-én (szombaton) Gyulán történelmi íjász teremversenyt tartott a Kerecsényi László Íjász Egyesület, melyen 41 együttes volt jelen. A versenyt az elhunyt Guti András kiváló íjász tiszteletére ajánlották fel, így a megmérettetés indításaként a 230 íjász egy perces néma csenddel emlékezett.

A rugalmas lebonyolítás mellett kiváló pálya, hatalmas érdeklődés és igen magas versenyzői színvonal jellemezte a megmérettetést. Még románok és erdélyi magyarok is képviseltették magukat. A rendkívül erős mezőnnyel indokolható, hogy a 80%-os teljesítmény nem adott dobogós helyezést. Például a kategória Európa Bajnokának ezen a versenyen be kellett érnie a 12. hellyel.


Turul Koppányok 8 fővel képviselték ez egyesületet és egyben Kiskunfélegyháza városát: Szeibert Nóra, Bense László, Szeibert Imre, Tóth Mihály, Kiss János, Ífj. Német László, Németh László és Dinnyés Gyula. Annyira erős mezőny gyűlt össze, hogy egy rontott találat már helyezésekbe került, így a technikás célállomások igencsak megtizedelték a versenyzőket. A nagycsoportos kategóriákat tekintve 20-25 versenyző bármelyike esélyes volt a dobogóra, így előrelátható következtetéseket nem lehetett levonni.

A Koppányok csapata ezúttal sem szerénykedett a dobogós helyezéseket illetően, hiszen a kellő felkészültséggel és kiváló koncentráló-képességgel rendelkező versenyzőink szép eredményeket értek el.

Szeibert Nóra ifi lány kategóriában végig kiválóan versenyzett, ami meg is hozta az eredményt, hiszen
395 pontos teljesítménnyel a dobogó második helyezettjét 71 ponttal, míg a harmadik helyezettet 133 ponttal előzte meg. Ezzel az eredményével Nóri a felnőtt női kategória első helyezettjét is 2 ponttal előzte, tehát ott is győztesként zárta volna a versenyt!

Szinte a második forduló végéig élt a remény, hogy ifj. Németh László el tud rugaszkodni az általa már megszokott harmadik helyről, de Werner Sándor mégiscsak becsúszott egyetlen ötpontos előnnyel. László tehát a megszokott - kiválónak számító - harmadik helyen zárta a versenyt. A már szinte koronázatlan király itt Zvolenszki Rihárd maradt a megszokott győzelmi helyen.


Felnőtt férfi kategóriában az első 25 emberből bárkinek esélye volt a győzelemre. Itt a dobogón két magyar és egy román versenyző osztozkodott. Az EB bajnok ezúttal a 12 helyen zárt.

Itt legjobb eredményt a Koppányok közül Szeibert Imre érte el 410 ponttal. Ígéretes eredmény, hogy Tóth Mihály is bontogatja a szárnyait hiszen a 407 pontos végeredménye az sugallja, hogy szép lassan gyűjti a versenytapasztalatot és vele is számolni kell.
Bense László is szívja magába a tudást, hiszen egy éves íjászattal a háta mögött igazán kimagasló egy ilyen szintű versenyen középmezőnyben végezni. László 359 pontot gyűjtött.
Őt Kiss János követte 350 ponttal, majd Német László Zsolt zárta a Koppányok sorát.

Szenior kategóriában is magasra emelték a lécet, hiszen Dinnyés Gyula 86 %-os teljesítménnyel mindössze a második helyre kapaszkodott a dobogón, de nincs szégyellnivalója, hiszen a 463 pontos végeredménye alapján pusztai kategóriában mindössze négyen értek el több pontot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 21:46, csütörtök | Helyi sport

Koppány Íjászok a kisnánai várban és a Potyka-tónál

„Az eskü második szakasza így hangzott: Hogy ami jószágot csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.” – Anonymus: Gesta Hungarorum-

2021. Június 14. 15:18, hétfő | Helyi sport

Remek küzdelmek, színvonalas mérkőzések zajlottak a hétvégén

Idősebb Besze László emlékére Kiskun Kupa nemzetközi meghívásos birkózóversenyt rendeztek 2021. június 12-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, melyre 316 versenyző nevezett.

2021. Június 08. 16:55, kedd | Helyi sport

A Transzfogarasi Havasoktól az Íjászatig

„ A cél, (…) sokszor maga az út, de csak ha nem céltalan; s minden célból, ha valóban cél volt, midig új vezet tovább. „ - Rónay György költő.

2021. Június 08. 15:42, kedd | Helyi sport

HetvenHét – A negyedik próba