Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2012. Február 23. 07:19, csütörtök | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Győzelemmel a legjobb százban

Győzelemmel a legjobb százban

Babos Tímea fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését a mexikói Monterreyben zajló WTA-tornán, és sikerének köszönhetően minden bizonnyal bekerül a világ 100 legjobb játékosa közé.

A kolumbiai Bogota után a mexikói Monterreyben is megnyerte az első mérkőzését a főtáblán Babos Tímea. A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő magyar lány a 220 ezer dollár összdíjazású WTA-torna nyitányán a mexikói Ximena Hermosóval találkozott, és a kemény pályán érvényre is juttatta a világranglistán a javára meglévő több mint 200 helyes különbséget. A mérkőzés első játékát – brékkel – ugyan Hermoso nyerte meg, a folytatásban viszont egyszer sem vezetett a mexikói. Timi egyből visszavette a szerváját, majd 6:2-vel hozta a játszmát.

A második szettben Babos villámrajtot vett, elhúzott 3:0-ra, azt követően pedig nagyon vigyázott az adogatására (az egész összecsapáson egyszer veszítette el), és bár 5:2-es vezetésnél még egy pillanatra megbillent (a mexikói lány szervájánál három meccslabdát is kihasználatlanul hagyott), a következő gémet simán megnyerte, és 6:2 6:3-as győzelmével bejutott a második fordulóba.

Babos kiválóan szervált, hét ászt ütött (mindössze 3 kettőshiba mellett), az első szervái mögül a pontok 70 százalékát (43-ból 30) nyerte meg, a másodikak mögül pedig 53 százalék (19-ből 10) volt az arány. Ahogyan már említettük, Hermoso összesen egy bréket csinált, további öt bréklabdáját pedig Timi hárította. Érdekesség, hogy Babos fogadóként több pontot (27) nyert, mint riválisa adogatóként (25), az összes nyert pontok tekintetében pedig 67–47-re „diadalmaskodott”. Babos Tímea a következő körben a viadal harmadik kiemeltjével, a román Sorana Cirsteával találkozik – immár mint top 100-as játékos. A második fordulóba kerülésért ugyanis 60 WTA-pont lett a jutalma, amivel a számítások szerint a 98. helyre ugorhat előre a jövő hétfőn frissülő rangsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,