Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. December 14. 11:34, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Győzelem a mázsás vasak felett

Győzelem a mázsás vasak felett

Kozák Imre a Sébi SC sportolója idén harmadszorra is elnyerte a Szabó József fekvenyomó emlékverseny vándorserlegét és abszolút bajnok lett a december 12-én megrendezett versenyen.

Seéberger György a Sébi SC vezetője és a rendezvény fő szervezője már több mint 20 éve vezeti edzőtermét a Petőfi lakótelepen. A fekvenyomó verseny szintén ebből a lakótelepi konditeremmé átalakított garázsból nőtte ki magát és már több éve a Darvas József Általános Iskola aulája ad otthont a sporteseménynek. „Sébi” – ahogy a termében gyúró srácok emlegetik, 13 éve rendezi meg a Sébi Kupa fekvenyomóversenyt, 3 éve pedig egy sajnálatos baleset kapcsán a megmérettetés Szabó József emlékét is magához ölelte. A rendezvényen díszvendégként jelennek meg az elhunyt sportoló nagyszülei, akik ezúttal egy kupával ajándékozták meg a sportklub vezetőjét Seéberger Györgyöt.

Nem kisebb az érdeme a szervezés és lebonyolítás terén Szabó Tamás fekvenyomó világkupa győztesnek sem, aki mondhatjuk úgy fővédnökként mindig jelen van a versenyeken és aktívan segít amiben csak tud. Ezúttal Ő is átvehetett egy kupát a szervezés elismeréseként a gyászoló nagyszülőktől, akiknek mérhetetlen öröm, hogy gyermekükről méltóképpen megemlékeznek sporttársai évről-évre. Az elhunyt József fotója az asztalon egy csokor virággal minden évben vigyázó szemekkel őrzi a versenyzőket és sporttársakat.

Vörös János hagyományőrző népi játékkészítő mester az, aki minden évben éppúgy mint most is, magára vállalta a emlékező gondolatok szavakba öntését és egy csokor virággal köszönte meg jelenlétét Szabó József szüleinek. Szintén az ő szervezésének köszönhetően a Fornetti Kft. vendégül látta péksüteményekkel és ásványvízzel a versenyzőket és a vendégeket is a verseny ideje alatt.
A sportegyesület vezetője Seéberger György a verseny után beszámolt arról, hogy az elmúlt években csapatuk egyre több meghívást kap az ország területéről, különféle erő- és fekvenyomó versenyekre. Az edzőteremben született barátságok húzó erejének és a kifejlesztett erősítő edzésprogramomnak köszönhetően a klubtagok rendszeresen a legjobbak között szoktak végezni. Szinte nincs olyan verseny, hogy valamely testsúly kategóriában ne hoznának el aranyérmet, de több második, harmadik hellyel is büszkélkedhetnek. Büszkeséggel tölti el a csapatot, hogy Kiskunfélegyháza egyetlen Világkupa győztes és Európa-bajnoki ezüstérmes fekvenyomó versenyzője – Szabó Tamás - is a tagjai között van.
Megtudhattuk azt is, hogy néhányan faji előítéletekkel viseltetnek a csapat tagjai iránt bőrszínük miatt, de Sébi meggyőződéssel vallja, hogy ezek a „gyerekek” annyit dolgoztak a sikerért, hogy megérdemlik az ünneplést! A kimagasló sportteljesítmény ösztönzőleg hat mindennapi életükre és egyértelműen látszik, hogy megtalálták azt a tevékenységet, amiben maximálisan jól tudnak teljesíteni. Vannak céljaik, vannak álmaik és ezekért keményen dolgoznak! Oly igyekezettel edzenek, hogy a határ számukra a csillagos ég! „Én mindenképpen segítem őket elérni ezeket az álmokat.” Ezekkel a szavakkal zárta az edzőterem vezetője Sébi a beszélgetést.

A XIII. Seéberger Kupa – Szabó József fekvenyomó emlékverseny eredményei:

Legjobb nő: Kosztin Flóra

Fiúk:

70 kg alatt:
1. Répás István
2. Hedlik Ádám

70-85 kg-os kategória
1. Kozák Sándor
2. Szerdai Károly

85-100 kg-os kategória
1. Krachner Lénárd
2. Mákos Tamás

100 kg fölötti kategória
1. Kozák Imre
2. Belne Péter

Abszolut bajnok és a vándorserleget vitte: Kozák Imre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.