Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 15. 14:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Gyorsan terjed itthon a mobilfizetés

Gyorsan terjed itthon a mobilfizetés

Másfél évvel az első megoldás piacra lépését követően már közelít a százezerhez Magyarországon azok száma, akik nemcsak bankkártyával,

hanem mobiltelefonjuk érintésével is tudnak fizetni a kereskedelmi elfogadóhelyeken lévő POS-készülékeknél – írja szerdai számában a Világgazdaság.

A lap körképe szerint a legnagyobb arányban a mobilfizetést Magyarországon először megkezdő Gránit Banknál találni digitalizált fizetőeszközt: a pénzintézet tájékoztatása szerint bankkártyáik közel 25 százaléka ilyen.

Az OTP tájékoztatása szerint ma csaknem 35 ezer digitalizált OTP-kártya van a Simple alkalmazásban. Emellett a bank több mint tízezer virtuális pre-paid kártyát is kibocsátott olyan nem OTP-ügyfeleknek, akik a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsátott plasztikról feltöltött egyenleg terhére akarják megtapasztalni a mobilfizetés előnyeit.

A virtualizált kártyás mobilfizetést egyelőre csak a Mastercard támogatja, ám az OTP megoldásával mód van arra, hogy más kártyamárkák tulajdonosainak is elérhető legyen a megoldás. A szolgáltatást kínáló pénzintézetek tapasztalatai szerint egyre többször használják is az új generációs megoldásokat, havonta 4-5 alkalommal fizetnek az ügyfelek a telefonjukkal.

A mobilfizetés a kisebb összegű tranzakciók fizetési megoldása: míg a Magyar Nemzeti Bank szerint érintéssel átlagosan 5551 forintos egy bankkártyás fizetés összege, addig a mobilfizetésnél az átlagérték 4200 forint körül van.

Címkék: mobil, mobilfizetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.