Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. December 02. 11:43, hétfő | Helyi
Forrás: gombavarazs.hu

Gyöngyösi Sándor lett az év Biogazdája

Gyöngyösi Sándor lett az év Biogazdája

Magyar Biokultúra Szövetség 2019-ben Gyöngyösi Sándort választotta az év Biogazdájának.

GYÖNGYÖSI SÁNDOR BIOGAZDA

Gyöngyösi Sándor a gyógygombák termesztését és értékesítést őstermelőként kezdte biogazdálkodásában. Gyógygombák közül elsőként a Ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termesztését indította el. Mára számos különböző gomba fajtát termeszt: Ganoderma Lucidum, Shiitake, Süngomba, Déli tőkegomba, Laskagomba, Sárga laskagomba, Fafül gomba, Gyapjas tintagomba, Ördögszekér laskagomba, Barna csiperke.

Minőségi és mennyiségi elvárások miatt, 2013-tól a gyógygombák feldolgozása saját családi vállalkozásában Gyöngyösi és Társai Kft. bio minősített élelmiszer üzemében történik.

Gombatermesztő részleg nyitott gazdaságként várja az érdeklődőket. Előadásokkal, egészségnapok szervezésével igyekszik minél szélesebb körben termékeit bemutatni, és azokról megfelelő tájékoztatást adni, orvosi szakértők támogatásával.

Gyöngyösi Sándor, mint a biogomba termesztés fő képviselője, előadásokban, interjúkban népszerűsíti a bio termelés és az egészséges táplálkozást Magyarországon és a szomszédos országokban egyaránt.

Gyógygombák termesztésében elért eredményei, saját rendezvényei, valamint előadásai, riportjai a helyi értékmegőrzés támogatásával szülő faluja és Bács-Kiskun megye hírnevét is öregbíti.

Gazdasága falusi és megyei rendezvényeknek, értekezleteknek is otthont ad, elsősorban vállalkozás fejlesztési, környezetvédelmi, klímastratégiai, vízgazdálkodási területen.

A biogomba farm közkedvelt célpontja magyar és külföldi csoportoknak, iskoláknak, kertbarátoknak. Külföldi delegációk is gyakran megfordulnak a megyében, sőt az országban egyedülálló látványt nyújtó gombatenyészetben.

2017. augusztusában Fülöpjakab hírnevének öregbítéséért, a település közösségi életének támogatásáért “FÜLÖPJAKABÉRT kitüntetésben részesült.
2018. októberében a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért díjat adományozta a megye hírnevének öregbítésért és a bio gyógygomba termesztésben elért eredményeiért, munkásságáért.

Jelmondatuk: „Ősi tudással a modern kor emberéért.”

Hitvallásuk: Élet-Minőség

Élet: A Ganoderma lucidum hatásai életet, vitalitást jelentenek.
Minőség: Bio gazdaság által termesztett, illetve előállított termékek megbízható, magas minőséget képviselnek.
A két szó együtt az életminőség, és az életkedv várható javulására mutat rá.

www.biogomba.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 09:21, hétfő | Helyi

Akiért a harang szól…

In memoriam BENSE SÁNDOR ny. főkántor, kántortanító

2020. Május 25. 09:19, hétfő | Helyi

Mától újabb enyhítések érvényesek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően mától (május 25.) újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is.

2020. Május 25. 09:15, hétfő | Helyi

A szablyavívás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Hungarikum Bizottság döntésével a klasszikus magyar szablyavívás hagyományát, a magyar kardiskola alapját, mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti értéket is a hungarikumok közé emelte.

2020. Május 25. 07:55, hétfő | Helyi

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Zivatarveszély miatt minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.