Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 10. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: orientpress

Gyógyszer helyett mozgással csillapítsa fájdalmát

Gyógyszer helyett mozgással csillapítsa fájdalmát

A krónikus fájdalom az amerikai lakosság 47 százalékát érinti, mielőtt azonban gyógyszert szedne meg, érdemes inkább megfogadni egy fitness edző tanácsát, aki szerint a mozgás sokszor hosszabb távon hatékonyabb fájdalomcsillapító - írja a Fox News. Jill Miller fitness terapeuta jógával, tudatós korrekciós testmozgással, valamint a testtartás javításának segítésével a krónikus fájdalomban küzdők szenvedésein enyhít.

Hogyha valaki egész nap a számítógép előtt ül, elmerevednek nyaki-és gerincizmai. Ezért ezeknek az izmoknak az erősítése kulcsfontosságú. Ehhez el kell sajátítani a megfelelő ülést, nem szabad begörnyedni és folyamatosan lehajtott nyakkal gépelni.

Néhány egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlattal azonban jelentősen csökkentheti fájdalmait:

- Egy könyvet keze segítségével tegyen a nyaka mögé, majd kezeit szorítsa össze a fülei mellett tartva, majd lazítson. Ezt ismételje meg többször!

- A váll fájdalmainak enyhítésére fogjon egy törölközőt, szíjat vagy övet, s kinyújtott karral szorítsa lábaihoz, mintha el akarná törni azt. Könyöke és tenyere kifelé nézzen. Tartsa így erősen 30 másodpercig, majd engedje el. Ha megfelelően végezte a gyakorlatot, karjai önkéntelenül elindulnak felfelé.

- A gerinc egészségének megőrzése érdekében tegyen dereka alá egy könyvet, majd feküdjön le úgy, hogy egyik lábát a falnak támasztja, másik lábát térddel behajlítva emelje mellkasához és tartsa szorosan meg a keze segítségével. Hogyha tudja, ismételje meg a gyakorlatot kinyújtott térddel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.