Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 16. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Gyógyító színek

Gyógyító színek

A te kedved is jobb lesz egy vibráló színű sál vagy pulcsi hatására? Nem véletlen! A színek sugárzása, rezgése befolyásolja életünket, gyógyító hatással van testünkre, lelkünkre.

Narancssárga - felfrissít
Felfrissít, növeli a fizikai erőnlétet, mozgásra ösztönöz, enyhíti az izomfeszültséget, a görcsöket, és segít elűzni a depressziót. A narancssárgát kedvelő személy jókedvű, optimista, életvidám ember benyomását kelti. A vöröshöz hasonlóan a narancs erősen hat az érzékekre, a szexualitásra és a termékenységre. Mindemellett gyógyító hatással lehet a lépre, az emésztésre, a csontrendszerre és az izmokra. Inspiráló hatása által erőt ad a változásokhoz és ahhoz, hogy képesek legyünk szembenézni az egyes problémákkal, nehézségekkel.

Citromsárga – inspirál
A sárga a nap színe, amely meleget sugároz, inspirál, lelkesít, stimulál. Növeli a boldogságérzetet, az optimizmust, energiával tölt fel, vitalitást kölcsönöz és jó hatással van az idegrendszerre. Pozitív hatással bír a bőrproblémákra, a csontbetegségekre és a reumára, illetve hatásos lehet a gyomor-, máj-, epehólyag-, hasnyálmirigy- és lépbetegségek kezelésében. Bár a gyermekek általában szeretik a sárga színt, egyes felmérések szerint intenzitása a pici babákat sírásra késztetheti, így a babaszoba falát nem javasolt sárga színűre festeni.

Zöld – megnyugtat
A természet színe rendkívül nyugtató hatással van az emberre. Tudatilag és érzelmileg is segít összhangba, egyensúlyba kerülni, valamint növeli a boldogságérzést és harmóniát sugároz. A zöld ellazít, lenyugtat, ezért kifejezetten jó kimerültségre, idegességre. Mindemellett gyógyítóan hat a szív- és tüdőbetegségekre, serkenti a vérkeringést, a túlburjánzó sejtnövekedést viszont gátolja, ezért daganatos betegségek esetén is kedvező hatású.

Lila – gyulladáscsökkentő
A lila szín a bölcsességet, a méltóságot, a sikert és a jólétet szimbolizálja, viselése tiszteletet vált ki a szemlélőből. A lila nyugtató hatású, misztikus és meditatív szín, ugyanakkor rendkívül inspiráló is, így segít a fizikai, lelki és spirituális fejlődésben. A lila jó hatással van az idegrendszerre, segíti az ellazulást, ezért nagyon jó álmatlanság ellen, valamint a kékhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Vörös – energetizál
A vörös szín izgalomba hoz, stimulál, felerősíti az érzelmeket, fokozza az étvágyat. Miután serkenti a vérkeringést, ideális vérellátási zavarok, vérszegénység, vashiány kezelésére. Ám nem javasolt gyulladásos tünetek esetén, valamint olyanok számára sem, akiknek magas a vérnyomása vagy szívproblémákkal küzdenek, hatására ugyanis gyorsul a szívverés. A vörös növeli az önbizalmat, erőt, energiát, dinamizmust kölcsönöz, növeli a szenvedélyt és segít a másik nem figyelmének felkeltésében. Ugyanakkor pszichológiai kutatások rámutattak, hogy vizsgáknál, előadások vagy prezentációk esetében a vörös környezet kifejezetten zavaró, mert izgatottá tesz, elvonja a figyelmet és fokozza a stresszt.

Kék – stabilitást sugároz
A kék a béke, a nyugalom és a biztonság érzését kelti. Csnedességet, higgadtságot, stabilitást kölcsönöz és segít a harmónia megteremtésében. Viselete bizalmat ébreszt a másik félben, bölcsességről, megbízhatóságról árulkodik. Mivel a kék szín hűsít, így gyulladásokra, lázra is kiválóan alkalmazható. A torokra és tüdőre is gyógyító hatással van, így javasolt asztmás betegségre, de pozitív hatást fejt ki fülfertőzés és fogzás esetén is. a kék szín csökkenti az étvágyat, ugyanakkor növeli a koncentrációt, ezért gyakran használják irodánkban, mert segíti a kiegyensúlyozott, produktív munkavégzést.

Fehér – gyógyír mindenre
A tisztaság, az ártatlanság és a béke jelképe. Ruházatként figyelemfelkeltő, a szemlélő számára a kiegyensúlyozottság és a tisztaság hatását kelti. A fehér semlegessége révén kiemeli a környező színeket, így kontrasztként a többi szín erősítésére is használhatjuk. A fehér minden színt egyesít magában és mivel a fehérnek van a legmagasabb rezgésszáma, a gyógyítás terén kifejezetten erős hatással bír. Szinte minden betegség kezelésében segíthet, a gyulladásos tünetektől kezdve a görcsös fájdalmakig. Mindemellett frissítő, energizáló hatása is van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.