Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 29. 12:00, vasárnap | Külföld
Forrás: - szerk. -

Gyógygombák Kínából

Gyógygombák Kínából

A hagyományos kínai orvoslásban több mint háromezer éve használják a gombákat gyógyításra. Napjainkban nálunk is egyre nagyobb szerepet kapnak a természetes gyógymódok.

A gyógygombák legfontosabb előnye, hogy nemcsak egyes szervekre hatnak, hanem szabályozzák az egész testet és ott harmonizálnak, ahol arra szükség van. Sejtszinten képesek kifejteni pozitív erejüket, így jóval hatékonyabbak más gyógyhatású készítményeknél.

Kombucha
A kombucha többféle baktérium és egy speciális élesztőgomba szimbiózisa, amely az óceánból származik. A gomba érdekessége, hogy a teakészítés során megerjed, és édeskés borszerű innivaló jön létre. Jótékonyan hat az ízületekre, az immunrendszerre, az asztmára, az allergiára, a szellemi és fizikai erőnlétre. Meglepően jól hat a fejbőrre, a haj erősödik, gyorsabban nő tőle, és a körmök is erősebbek lesznek. Alkoholbetegek függőségét is lehet vele orvosolni, de segít a másnaposság leküzdésében is.

Fafülgomba
A fafülgombát magas kalcium-, foszfor- és vastartalma miatt érdemes fogyasztani. Csontritkulás ellen kiváló természetes gyógymód, mint ahogy a vérszegénység kezelésére is igen hatékony megoldás.

Shiitake gomba
Elsősorban a kemoterápiás kezelések mellékhatásainak csökkentésére használják. Rendszeres fogyasztása serkenti az immunrendszer működését, értékes poliszacharidokban és rostanyagban gazdag, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat és antioxidánsokat, valamint több mint 50 különböző enzimet. Koleszterinszint-csökkentő hatása is egyedülálló.

Pecsétviaszgomba
A pecsétviaszgomba főleg a daganatos betegek körében ismert. Kiterjedten és kúraszerűen lehet alkalmazni az általánosan leromlott egészségi állapot javítására, de kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj é s a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében.

Lepkefűgomba
A lepkefűgomba segít beállítani a vérnyomást a megfelelő értékre, természetes módon hozza létre az egyensúlyt a szervezetben. A lepkefű hatóanyagai növelhetik a szervezet inzulinérzékenységét és növelhetik az inzulin termelését a 2. típusú cukorbetegeknél, ezért ebben az esetben a vércukorszint fokozott és rendszeres ellenőrzése szükséges a fogyasztásuk alatt.

Esernyőgomba
Gyógygombakutatók szerint az esernyőgombából készült kivonat hatóanyagai elősegíthetik a szervezet vizelet kiválasztását, ödémák esetén anélkül, hogy a káliumkiválasztást megnövelnék. A népgyógyászatban tüdő- és húgyhólyag tumorok, illetve húgyhólyaggyulladás kiegészítő terápiájára is alkalmazzák. Természetes vízhajtóként használható, mint ahogy a vesegyulladás gyógyításában, valamint a vesekő megelőzésében is.

Kígyószál gyógygomba
Kígyószálkivonatot a népgyógyászatban depresszió és stressz, valamint fáradékonyság esetén használják. Tudományos kísérletekben képes volt az Alzheimer-betegség okozta agysejtelhalás és memóriavesztés gátlására. A hatékonyságot összehasonlító kísérletben 20 különböző gyógyhatású termék közül a kígyószálkivonat bizonyult a leghatékonyabbnak.

Tibeti hernyógomba
A tibeti hernyógomba a legjobb köhögéscsillapító és váladékoldó, de a klinikai tanulmányok bebizonyították, hogy jótékonyan hat a tüdő működésére is, és légzési zavarban, asztmában szenvedők számára csodaszer lehet.

Cseppkőgomba
A cseppkőgombának nyelőcső- és vastagbélrák esetében áttétképződés-gátló hatása van. Sikeresen kezelhető a gomba kivonataival a gyomorfekély és a Crohn-betegség. A népgyógyászatban depresszió csökkentésére is használják.

Mandulagomba
A mandulagomba az anyagcsere folyamatokat támogatja, és kiegyensúlyozza a vérnyomást. Tisztító kúrákhoz, fogyókúrákhoz, speciális diétákhoz kimondottan ajánlott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).