Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán

Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekrohamkocsijának felszerelésére gyűjt az idén a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a családszervezetek adventi vásárán

- jelentették be az adománygyűjtő akció szerdai budapesti beharangozó sajtótájékoztatóján.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az eseményen példaértékűnek nevezte, hogy a Ficsak, illetve az akciót támogató mintegy 30 szervezet a koronavírus-járvány idején is segítséget tud nyújtani másoknak.

Hangsúlyozta, hogy a járvány első hullámát a magyar társadalom példátlan összefogása nyomán sikerült legyőzni. Ugyanakkor a második hullám sokkal nagyobb kihívás, amelyben "sok lemondással kell helytállnunk" - tette hozzá.

Különösen aktuális, hogy egy gyermekmentő szolgálatnak ajánlják fel az idei adományokat, egy olyan szervezetnek, amely a járvány idején a mentőkre háruló terhelést is enyhíteni képes - mondta, hozzáfűzve: a szolgálat egyben a gyermekintenzív-ellátás kinyújtott karja, hiszen a mentőorvosok eredetileg kórházi intenzív osztályokon dolgoznak. Tevékenységük nyomán a gyermekek gyors, szakszerű ellátást kaphatnak a járvány idején is - mondta Horváth Ildikó.

A Ficsak képviseletében Király Nóra arról szólt, hogy immár ötödik éve rendezik meg az adománygyűjtő akciót; korábban a többi között a szívbeteg gyermekek vagy a koraszülöttek támogatására vártak adományokat.

Az idei online vásárral az a céljuk, hogy egy speciális hordágyra, amelynek ára mintegy 2,5 millió forint, összegyűjtsék a pénzt. A felajánlásokat az adjukossze.hu weboldalon lehet megtenni - mondta Király Nóra.

Goschler Ádám, a mentőszolgálat orvosigazgatója elmondta, budapesti rohamkocsijuk immár 21. éve segíti az Országos Mentőszolgálat tevékenységét.

Az egy évtizede az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban tevékenykedő mentőautóikkal együtt évente 3000-3500 gyermek ellátását végzik - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.