Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 16. 17:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: worldkitchen.com

Gyerekek a konyhában?

Gyerekek a konyhában?

Klassz ötletek és receptek, hogy élvezzék...!

A nyár az úszásról, a csúszdázásról, a labdázásról, a homokozásról és a játszótérről szól a gyerkőcöknek. Azonban nem csak kint érezhetik jól magukat. Egyszerű édességeket az ő segítségükkel is elkészíthetsz, csak érdekessé kell tenned számukra a feladatot, és jó recepteket kell találnod. Segítünk!

A konyhai dolgok nem mindig töltik el izgalommal a gyerekeket, de azért megtalálhatod a módját, hogy bevond a gyerekeket például az édességkészítésbe. Íme, néhány tipp:

1. Engedd nekik, hogy ők válasszák ki a receptet!

Hadd keresgéljenek az interneten, vagy a szakácskönyveidben, esetleg válassz ki 3-4 receptet, amelyek közül ők választhatják ki, hogy melyiket készítenék el szívesen.

2. Rövid recepteket válassz!

Jobb, ha a süti elkészítési ideje nem túl hosszú, mivel a gyerekek nem tudnak olyan sokáig egy dologra koncentrálni. Egy 30 perces recept első körben pont elég lesz (+sütési idő), de készülj fel rá, hogy a kicsikkel tovább tarthat az elkészítés. Az egyszerű receptek közül válogass, ebben a cikkben is találsz néhányat!

3. Készülj rá Te is!

Vásárolj színes konyhai eszközöket, habverőket, kiskanalakat, dekorációhoz színes cukrokat, muffin papírokat vagy éppen jégkrémformát. Az ilyen kellékekkel öröm a munka a gyerekeknek, olyan mintha a saját játékkonyhájuk kelne életre. Sőt, kis kötényeket és kuktasapkákat is kaphatnak. :)
4. Hadd hívják át a barátaikat!

A közös sütésből jó kis móka kerekedhet, ha néhány barátot is áthívhatnak. A sütésben az a jó, hogy mindenki a saját képességeinek megfelelő feladatot kaphat. A 4-5 évesek szeretik öntögetni, szórni, kevergetni a dolgokat, így számukra ideális feladat a liszt és a cukor öntögetése. A nagyobbak között akadhat, aki szereti a matekot, legyen ő a mérés felelőse. A dekorációt kapja az, aki a legjobban szeret rajzolgatni, de ebben a feladatban mindenki részt vehet, ha elég a sütemény mennyisége.

5. Készíts elő minden hozzávalót!

Legyen kéznél minden, ami kellhet a szalvétától a tojáson keresztül egészen a tepsiig. Ha kicsik a gyerekek, akkor érdemes előre kimérni a szükséges hozzávalókat, így csak bele kell önteniük majd ezeket a tálba.
Miért készítsetek édességet a gyerekekkel együtt?

Az otthon elkészített édességekkel nem kevés pénzt megspórolhatsz, ráadásul tisztában vagy a hozzávalókkal is, így pontosan tudod, hogy mit eszik a gyermeked. Az igazi előny azonban az együtt eltöltött minőségi idő, a móka és kacagás, ami hidd el, magától jön majd.

Receptek gyerekeknek

Kis majmok banánteje

Gyermekkoromban az egyik kedvencem volt a banántej, amit saját magam készítettem el. Ehhez nincs másra szükség, mint egy érett banánra, egy tálra, egy villára, egy csomag vaníliás cukorra és 2 dl hideg tejre.

Pucold meg a banánt, majd tedd a tányérba, és zúzd szét a villával, keverd össze a vaníliás cukorral, majd öntsd rá a tejet, és keverd össze jó alaposan. Töltsd pohárba és azonnal fogyasztható.

Csokis banán

Olvassz meg csokoládét vízgőz felett, mártsd bele az ujjnyi vastag szeletekre vágott banánt. Helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, majd tedd a hűtőbe megdermedni.

Tovább fokozhatod, ha a csokis banánt kókuszreszelékbe, cukorkába, csokiforgácsba vagy apróra vágott dióba, mogyoróba forgatod, mielőtt a hűtőbe kerül. Könnyebb a banánokat megfürdetni, ha előtte egy fogpiszkálóra tűzöd őket.

Gyümölcs-saslik

Vágj egyforma darabokra sárgadinnyét, almát, körtét, banánt, ananászt (vagy bármilyen elérhető gyümölcsöt, ami nem ereszt sok levet) és végy pár szép szem epret, valamint pillecukrot. Fűzd a gyümölcsöket egy hurkapálcikára tetszőleges sorrendben, és szúrj a végére egy pillecukrot. Önmagában is finom falat, de akár csokifondübe is mártogatható, illetve olvasztott csokival bevonhatod, és utána a hűtőben rádermesztheted a csokimázat.

Muffinok

A legegyszerűbb muffin recept is megteszi, a lényeg, hogy utána mindenki kidekorálhassa. Készíts színes cukormázat vízből, cukorból és ételszínezékből, adj a gyerekeknek különböző süteménydekoráló cukrokat, csokikat, pelyheket és hagyd, hadd bontakozzanak ki. Utána mindenki megeheti a sajátját, de egymásnak is készíthetnek.

Akár ezt a sütés nélküli, fagyis muffint is elkészíthetitek: recept itt

http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/muffin-sutes-nelkul-fagyi-toltelekkel-isteni?referer=be4d8fd1b0

Gyümölcslevekből, szörpökből, lekvárból, friss gyümölcsből és joghurból finom és egyszerű finomságokat készíthettek. Íme, egy-két receptötlet.

http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/keszits-hazi-fagyit-fagylatgep-nelkul?referer=be4d8fd1b0

Ha gyerekekkel főzöl, mindig ügyelj a biztonságra, és előzd meg a háztartási baleseteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.