Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2014. Július 12. 06:00, szombat | Belföld

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás?

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás?

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás? Erre kérdezett rá egy olvasó az onlinejogsebesz.hu szakértőinél. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Jelenleg GYED-en vagyok "B" cégnél. "B" cégnél 8 éve vagyok munkaviszonyban, határozatlan idejű szerződéssel. "B" cég dolgozókat ad "A" cégnek. "B" cég ezen kívül nem is alkalmaz más feladatra embert. "A" cég felmondta a szerződést "B" céggel és "C" céggel kötött szerződést a munkaerőre. Szeptember végén szerettem volna megszakítani fizetés nélküli szabadságomat és visszamenni "B" céghez. Közben "C" cég felkeresett, hogy átvennének és már most mondjak fel közös megegyezéssel "B" cégnél. Kérdésem az én szempontomból mi lenne a legjobb megoldás? Ha átmegyek elveszíteni a szabadságomat, végkielégítésemet és még a maradék fél évi GYED-emet is újra számolják?

2014. 06. 05.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Amennyiben közös megegyezéssel mond fel a jelenlegi cégénél, s ezt követően új munkaszerződést köt egy új munkáltatóval, akkor a végkielégítése szempontjából az ahhoz szükséges idő bizonyosan újra számítódik. Ennek megfelelően a régi cégnél kell a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésre vonatkozó megállapodásának olyannak lennie, hogy az Önre nézve kedvező legyen (tehát pl. tartalmazza a járó végkielégítés összegét is, amely egyébként a törvény szerint csak akkor járna, ha a munkáltató mondana fel, de a közös megegyezésbe természetesen ez is beleférhet). A szabadság elszámolása kötelező, a GYED elszámolása szerint történik.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Ócsai József
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 10:47, vasárnap | Belföld

Halálos vonatbaleset történt a fővárosban

Halálra gázolt egy embert vasárnap délelőtt a Nyíregyházáról a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat Kőbányán, a Kőér utcai vasúti átjárónál - közölte a Mávinform az MTI-vel.

2022. Január 16. 08:05, vasárnap | Belföld

Telitalálat volt az ötöslottón, ezek a nyerőszámok

Telitalálatot ért el az ötöslottón egy szerencsés játékos az idei második játékhéten, a nyeremény összege 22 hét halmozódás után 3,34 milliárd forint - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az MTI-t szombaton.

2022. Január 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Pénzért hamis védettségi igazolványt intéztek az ápolók

Vesztegetés elfogadása, védettségi igazolással való visszaélés, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta két elkövető letartóztatásának meghosszabbítását az ügyészség.

2022. Január 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Hónapokig árulta a drogot míg lebukott

A 38 éves férfi több hónapon át árulta a drogot a vevőknek. A baranyai rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.