Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2011. Július 31. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Megdöbbentek egy víruselemző cég szakemberei: kiderült, hogy Magyarországon több mint 30 ezren telepítenek illegális kémprogramokat mások számítógépeire.

Több tízezerre tehető azoknak a magyar felhasználóknak a száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére, állítja Petrányi-Széll András, az ESET Magyarország munkatársa összegezve a cég kutatását. A magáncélú vizsgálódáson túl sokszor a munkáltatók is élnek ezzel az eszközzel, akik arra kíváncsiak, hogy mit csinálnak alkalmazottaik a munkaidejükben. Ezért próbálnak valamilyen speciális szoftver segítségével megfigyelni másokat. Megtudtuk: az ESET Magyarország az NRC piackutató segítségével azt vizsgálta, hogy hány magyarországi számítógép-felhasználónak van közvetlen tapasztalata a kémprogramokkal.

– Az eredmények minket is megleptek, nem számítottunk arra, hogy több mint 30 ezerre tehető azok száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére. Szinte száz százalékban férfiakról van szó, akik között nagyobb arányban találhatóak a 18-29 évesek – emeli ki a tanulmányban Kiss Zoltán Gergő, az ESET vírusszakértője. A kutatás eredményei szerint a 3,6 millió, hetente legalább egy alkalommal internetező magyar felhasználó 1 százaléka tett már ilyet. Emellett a válaszadók 4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy van olyan ismerőse, akiről úgy tudja, hogy telepített már kémprogramot más számítógépére. Ez utóbbi közel 150 ezer felhasználót jelent, akiknek többsége valószínűleg bűncselekményt követ el tettével.

OririentPress Hírügynökség

Címkék: számítógép

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították