Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 04. 16:14, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Guszti bácsinak 90 évesen is mindene a sport

Guszti bácsinak 90 évesen is mindene a sport

A napokban ünnepelte 90 születésnapját Tajti Ágoston, akit e kivételes ünnep alkalmából kereste fel otthonában Balla László alpolgármester és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője.

Guszti bácsi jó egészségben, mosolyogva fogadta - oldalán feleségével és Bence fiával - a kedves vendégeket, akik virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal köszöntötték a szépkorút.
Guszti bácsi 1930. március 1-jén született Kiskunfélegyházán gazdálkodó szülei első gyermekeként. Gyermekéveit a nyolc évvel később született húgával a félegyházi tanyavilágban töltötte. Testvére sajnos már nem él, tavaly 81 éves korában hunyt el.

Guszti bácsi miután befejezte általános iskolai tanulmányait, a Gépgyárban kezdett el dolgozni és munka mellett végezte el a középiskolát.
17 évig a Vas- és Fémipari KTSZ-ben volt technológus, 1974-től pedig 20 évig üzemanyag-kereskedőként dolgozott. Egész életét végigkísérte a sport szeretete, csakúgy, mint feleségét, aki annak idején szép eredményeket ért el a kosárlabda sportágban.

Guszti bácsi szintén játszott a VASAS kosárlabda csapatában, mintegy 10 évig. A sport iránti érdeklődése a mai napig megmaradt. Amellett, hogy napi szinten rója a hosszú kilométereket gyalog, a televízióban és a rádióban is figyelemmel kíséri a magyar sporteseményeket. Az aktív életnek köszönhetően testi – lelki egészségben éldegél együtt a mosolygós házaspár, de teljessé életüket az otthonukat rendszeresen látogató fiuk és a gyönyörű három unokájuk teszi. A család három legapróbb tagja közül ráadásul kettő már meg is találta a magához való sportot: az egyik kislány lovagol, a másik pedig tornázik. A kisfiú pedig még csak próbálgatja szárnyait, de mindkét lánykával szívesen ellátogat az „edzésekre”.

A szépkorú ünnepelt szerencsére mindig is jó egészségnek örvendett. Hetven évesen még az újsághordást is bevállalta. Igaz gyógyszerekre már szüksége van és a látása-hallása sem tökéletes, sőt egy sérvműtéten és egy szívműtéten is túl van már, de ennek ellenére jó kedvét és pozitív életszemléletét sosem hagyta el. Tekintélyes kilométert számláló sétái alkalmával végigjárta a Zöldváros Program helyszíneit és örömmel szemlélte a munkálatokat.

- Persze, hogy vannak dolgok, amik nem tetszenek, de összességében véve nagyon elégedett vagyok vele. Szerintem nagyon szép lesz a városunk. Egyébként sem lehet mindenkinek a kedvében járni, mert mindenkinek más az ízlése és más a jó – mondta nevetve Guszti bácsi, aki már alig várja a tavaszt, hogy a kertben tevékenykedhessen.

A feleségének köszönhetően számos mediterrán növény ontja majd a későbbiek folyamán szirmait, avagy termését. A datolyaszilva mellett füge, mocsári hibiszkusz, rózsabokrok és számtalan szép növény ékesíti a kertet mely nap, mint nap melegséggel tölti fel a házban élő kedves idős házaspár szívét.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.