Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Július 26. 20:23, szerda | Helyi
Forrás: mavrailtours.hu

Gőzfelhős pendli Kecskemét és Kiskunfélegyháza között

Gőzfelhős pendli Kecskemét és Kiskunfélegyháza között

Utazás Petőfi Sándor nyomában

Ezen a júliusi hétvégén nosztalgia vonatot indítunk Budapestről Kecskemétre - olvasható a MÁV RAIL TOURS oldalán.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak is, akik szeretnék átélni egy hamisítatlan békebeli gőzmozdonyos nosztalgia utazás élményét - a fővárosba való utazás nélkül. Szerelvényünk a Kecskeméti érkezés, illetve a Kecskemétről visszaindulás között a 424-es "Bivaly" gőzmozdony vontatásával a kirándulók és az érdeklődő helyiek számára a Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Kecskemét útvonalon tesz egy oda-vissza utazást.

A kiskunfélegyházi tartózkodása alatt – ahol technikai okokból (mozdony körüljrárása) bizonyos ideig áll majd vonatunk – lehetőség nyílik végignézni teljes hosszában a szerelvényt, hiszen minden kocsi kialakítása különböző illetve lehetőség nyílik különleges, közeli fotók készítésére is az impozáns gőzmozdonyról.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a https://www.mavrailtours.hu/hu/programs/show/187 kattintva tájékozódhatnak.

Fotó: MÁV Rail Tours

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)