Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2013. Április 11. 16:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása. A szakemberek elsőként a medence felső, vízből kiálló peremről bontották le a csempéket, majd megkezdődött a mélyalapozás, a kiegyenlítő, a vízzáró rétegek felhordása. Ezt követően kerülnek helyükre új csempék, javítják ki a medence fugáinak hibáit. A 3,9 millió forintba kerülő beruházással május első hetére készül el a kivitelezést végző cég. Mindezen túl a strand valamennyi külső medencéjét is rendbe teszik – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.
Min arról már korábban beszámoltunk, megállapítást nyert, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezet eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. Képviselői javaslatra igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége a medence ilyen mérvű állagromlása miatt. Amennyiben ez bebizonyosodik, a szakvélemény birtokában tud majd érvényt szerezni igazának a város.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 12:02, péntek | Helyi

Hamarosan regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson.

2020. November 27. 11:57, péntek | Helyi

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

November 26-án, azonnali hatállyal elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.

2020. November 27. 11:56, péntek | Helyi

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

2020. November 27. 11:03, péntek | Helyi

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.