Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Görögország megint kiakasztotta a tőzsdéket

Görögország megint kiakasztotta a tőzsdéket

Míg a múlt hetet enyhe pluszban zártak hétfő virradóra ismét esni kezdtek a részvénypiacok.

Az ok, hogy a Görögország megmentését célzó hétvégi európai tárgyalás vajmi kevés sikerrel zárult, és úgy tudni a németek figyelmeztették a görögöket, hogy még további pénzügyi segítségre lesz szükségük a túléléshez. Főleg a pénzügyi részvények esnek, és szokás szerint csökken az olaj ára, drágul az arany, erősödik a dollár. Ezen a héten dönt az amerikai FED arról, hogy milyen további intézkedésekkel stimulálják a gazdaságot, és makroadatok egész sora is érkezik majd.

Az ázsiai tőzsdék meredek eséssel fejezték be a napot, kivéve a Japán tőzsdét, ahol ma nem volt kereskedés. Az esésben persze nagy szerepe volt a görögországi államcsőddel kapcsolatos aggodalmaknak. A kínai Sanghai Composite index csaknem 2 százalékos, a Hong Kong-i Hang Seng index 2,3 százalékos mínuszban zárt. Idehaza a Bux is meredek esésben indított, jelenleg is több mint 2 százalékos esésben van. A blue chipek mindegyike zuhant, 2 és csaknem 3 százalékos esések láthatóak. A forint viszont nem mutat túl nagy kilengést az euróval szemben, a jegyzések 287 forint fölött vannak, viszont a svájci frank kismértékben tovább erősödött a forinttal szemben, jelenleg több mint 238 forintot kell adni egy svájci frankért a bankközin.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.