Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Szeptember 02. 18:41, péntek | Helyi
Forrás: Móra Ferenc Gimnázium Kiskunfélegyháza

Gólyáit köszöntötte a Móra gimi

Gólyáit köszöntötte a Móra gimi

Kétnapos gólyatábor keretén belül ismerhették meg évfolyamtársaikat, osztályfőnökeiket és az iskola helyszíneit a legfiatalabb Mórások augusztus 29-30-án.

A programot zenés megnyitó indította Kálmán Vilmos 10/B, Toldi Brigitta 11/B és Brimo Minan 12/B osztályos tanuló előadásában. A délelőtt folyamán a 124 résztvevő diák csapatokban járta végig a gimnázium épületének húsz állomását felsőbb évfolyamos diákok mentorálásával. Az állomáshelyeken tanárok várták őket csapatépítő,-kreatív –és ügyességi játékokkal. Többek között sakkfeladványok, online kvíz, zenés fejtörők, kémiai kísérletek, kocsma trükkök, élőkép, versjátékok, ételtotó és hasonló feladványok nehézségeivel kellett megbirkózni. Az ebédet az iskolaudvarra kitelepült Fornetti Altro étterem biztosította svédasztalos kínálattal.

A várost elhagyva Kiskunmajsán folytatódott a program, ahol a Jonathermál Kemping adott tiszta, gondozott, kulturált otthont a tábornak. Tábortüzet ugyan nem gyújthattunk a tűzgyújtási tilalom miatt, de a napot így is zenével, énekkel, vidám beszélgetésekkel zártuk. Másnap a Jonathermál Fürdő adta lehetőségek előnyeit élvezték a táborozók, hála a ragyogó időjárásnak.

A hetedik éve nagy sikerrel szervezett program idei megvalósításában óriási szerepet vállaltak az új osztályfőnökök, Benséné Szabó Ágota (7/E), Kapusné Iván Orsolya (9/ANy), Görög József (9/AT), Fábián Fruzsina (9/B), Tímárné Barna Kata (9/C) és a kísérő tanárok Abonyi Péter, Kiss-Fekete Bence és Dr. Nagy István.

A program fő szervezője Kissné Fekete Éva tanárnő, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.