Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 13. 13:27, hétfő | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Göllesz Iskolánk tanulói harmadikként végeztek az országos tanulmányi versenyen

Göllesz Iskolánk tanulói harmadikként végeztek az országos tanulmányi versenyen

Idén Dunaújvárosban került megrendezésre a 41. Országos Komplex Tanulmányi Verseny a tanulásban akadályozott 6-7. osztályos gyerekek részvételével.

Áprilisban zajlott a megyei forduló, melyen a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény első helyen, másodikként pedig a tiszakécskei iskola végzett, így ez a két iskola képviselhette megyénket az országos versenyen.
A gyerekek 6 tantárgyból mérték össze tudásukat: magyar-irodalomból, magyar nyelvtanból, informatikából, földrajzból, életvitelből és történelemből. Városunk speciális nevelési igényű diákjait foglalkoztató oktatási intézményéből 4 gyermek vett részt a versenyen. Pénteken megírtak egy egyéni nyelvtani versenylapot, szombaton pedig a többi öt tantárgyból csapatversenyen vettek részt a gyerekek. Mindösszesen 25 csapat indult a megmérettetésen és a félegyháziak a 3. helyet tudták megszerezni maguknak.
Ma (június 13-án) városunk önkormányzata nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester oklevéllel és ajándékkal ismerte el a diákok és nevelőik sikeres eredményét. A megbecsülés ajándékai mellé még egy meglepetést kaptak. A helyi moziban kiválaszthatnak egy filmet és a hét folyamán térítésmentesen megtekinthetik azt.

A versenyen részt vevő diákok:
Somodi Beatrix, Halál László, Juhász Zoltán, Kozák Ivó


Felkészítő tanáraik: Horváthné Gulyás Henrietta, Bartosné Horváth Katalin és Dr. Pesír Irén

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok