Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. November 20. 12:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Gázvezetéket szakított el a munkagép

Gázvezetéket szakított el a munkagép

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán reggel Gara, Kossuth Lajos utcában egy munkagép elszakított egy gázvezetéket. A bajai hivatásos tűzoltók egy darab vízsugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázömlést. Műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. Személyi sérülés nem történt.
Kecelen, a Meggyfa utcában lángra kapott a tűzifa egy tizenöt négyzetméteres kazánházban csütörtökön hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók három darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjed tovább a kazánházból. Személyi sérülés nem történt.
Két személyautó összeütközött a Kiskunmajsát Kiskunhalassal összekötő 5402-es számú út 43-as kilométerénél, a harkakötönyi leágazásnál. Az ütközés következében az egyik jármű az oldalára borult, egy ember megsérült, őt a mentők ellátták. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították.

A szerdai napon összesen három esetben kérték Bács-Kiskun megyei tűzoltóinak segítségét lakásba történő behatoláshoz. Mindegyik esetben károkozás nélkül jutottak be a tűzoltók, majd a helyszínt a rendőrségnek, a bent tartózkodó személyeket a mentőknek átadták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.