Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2018. Február 21. 11:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit,

aki autójával a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd rátámadt az őt előállító rendőrökre - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Nánási László főügyész közölte: a 66 éves férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős, az érintetteknek három napjuk van eldönteni, hogy fellebbeznek-e.

A közlemény szerint a kecskeméti férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, miután pedig ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba vitték, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal "vadássza majd le" a két rendőrt, később a kórházban pedig próbálta megrúgni őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 10:59, kedd | Belföld

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ

2020. Február 18. 10:00, kedd | Belföld

Idegen házban ment be aludni, távozáskor vitte a kocsikulcsot

Idegen lakásba ment be aludni egy férfi Komáromban a minap, távozásakor ráadásul a tulajdonos autójának indítókulcsát is magával vitte.

2020. Február 18. 07:56, kedd | Belföld

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.

2020. Február 18. 07:22, kedd | Belföld

Idős emberek pénzére vadászó csalókat fogtak el - VIDEÓ

Az úgynevezett unokázós csalásokra specializálódó, Angliából irányított bűnszervezet tagjait fogták el hétfőn három településen - tette közzé kedd hajnalban a police.hu oldalon a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.