Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 10. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: BMRFK

Gázolajjal trükközött

Gázolajjal trükközött

A rendőrség vádemelési javaslatot tesz az ellen az esztergomi férfi ellen, aki négy férfitől csalt ki pénzt olcsó gázolaj ígéretével

A rendőrség vádemelési javaslatot tesz az ellen az esztergomi férfi ellen, aki négy férfitől csalt ki pénzt olcsó gázolaj ígéretével.
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya 2012 júliusában nyomozást indított csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A gyanú szerint négy kiskunfélegyházi férfit tévesztett meg a csaló 2012 nyarán azzal, hogy gázolajat ad el nekik olcsón.

Az ismeretlen férfi minden esetben megbeszélt egy találkozót a sértettekkel. Ott beült a gépkocsijukba, majd egy garázshoz irányította a gyanútlan károsultakat azzal, hogy ott tárolja az ígért gázolajat. A garázshoz érve a csaló kiszállt a gépkocsiból és azt mondta, hogy el kell mennie a garázskulcsért, előtte azonban fizessék ki a megállapodás szerinti pénzösszeget, mivel a gázolajat egy másik személy árulja, akinek továbbítania kell a vételárat. A vevők azonban hiába vártak türelmesen, a férfi nem jött vissza és az ígért gázolajat a mai napig nem kapták meg.

A rendőrök széleskörű nyomozást folytattak a csaló azonosítása érdekében, melynek eredményeként kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével B. László 50 éves esztergomi lakos gyanúsítható megalapozottan. A rendőrség elrendelte az ismeretlen helyen tartózkodó férfi körözését.

A beszerzett információk alapján végül 2013. július 18-án Kiskunfélegyházán, egy ismerősénél fogták el a csalót. B. László gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.