Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Gazdag programokkal várta a gyerekeket az öko-élménytábor

Gazdag programokkal várta a gyerekeket az öko-élménytábor

„Zöldnyomon járunk” címmel öko-élménytábort szervezett a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár felsőtagozatos diákok részére.

A könyvtár már több éve szervez nyári táborokat, melyek 8-16 óráig nyújtanak élményekkel teli elfoglaltságot az általános iskolás nebulók számára.
A június 29 – július 3-ig tartó tábort öko-tábort - mely negyedik alkalommal került megrendezésre - ezúttal is a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Az első napon a diákok kerékpártúrán vettek részt. Halelszba kerekeztek ki Görögné Anita virágkertészetébe, ahol elleshették a szakma csínját-bínját, sőt még az Interaqua-Flora Kft. jóvoltából az akváriumi és kerti tavi növények termesztésével is megismerkedhettek. Délután egy finom fagylalt elnyalása után élményfestésre invitálta a diákokat Rátkai Zsuzsa a Holló László Képzőművész Körben.

A második napon a Félegyházi Kenyérgyárban folyó munkákkal ismerkedhettek meg a tábor résztvevői, délután pedig Goór Emese az ÁNTSZ munkatársa tartott interaktív előadást a megfelelő higiéniai szabályokról és a kézmosás fontosságáról. A nap kvízjátékkal zárult.

Szerdán egy nagyobb kiruccanáson vettek részt a diákok: a veszprémi állatkertbe vezetett útjuk, ahol fergeteges kikapcsolódást nyújtott az Afrika szavanna játszótér és a Dínó Park. A napot kellemes séta koronázta meg a Veszprémvölgyben. A Csónakázó tó és a Gizella Királyné kilátója osztatlan sikert aratott a diákok körében.

Csütörtökön délelőtt a Berkemann Hungary jóvoltából megismerkedhettek a diákok a cipők gyártásának folyamataival, délután pedig ismét drótszamárra pattantak és kitekertek a Parkerdőbe. Itt a félegyházi Rendőrkapitányság kutyás rendőrei tartottak bemutatót a tábor résztvevőinek. A napot a Kiskun Múzeumban Kovács Nándor vezetésével a „szabadulószoba” program zárta.

Pénteken - a tábor utolsó napján - újabb nagy kiruccanás várta a diákokat. Kemencére utaztak, hogy végigjárják az észak-nyugati Börzsöny legszebb, legváltozatosabb túraútvonalát a kemencei kisvasút végállomásától, a vadregényes Fekete-völgyön át fel a Salgóvár (715 m) romjaihoz, majd a csodás panorámájú, sziklás Holló-kő (685 m) érintésével az Ökör-orom hangulatos, vékony gerincén keresztül vissza a völgybe. A túra hossza nem kevesebb volt, mint 11,6 km, melyet három és fél óra alatt teljesítettek a tábor résztvevői.

Az utolsó nap méltó befejezése volt a változatos programokat felsorakoztató öko-tábornak, mely a diákok számára nemcsak könnyed kikapcsolódást nyújtott, hanem újabb információkkal is gazdagította tudásukat - összegezte tapasztalatait a tábor fő szervezője Czibolya Szilvia, a könyvtár internet, médiatár és ifjúsági sarok részlegének könyvtárosa, aki már több hasonlóan sikeres nyári program lebonyolítását mondhatja magáénak.

Címkék: öko-tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit