Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2020. Február 05. 18:40, szerda | PR

Gázbojler, a megszokott kényelem

Gázbojler, a megszokott kényelem

Otthonunk kényelmét már pár dologgal is biztosíthatjuk. Ezek közül néhány ráadásul annyira kézenfekvő, természetes számunkra, hogy nem is gondolunk rá kényelmi tényezőként.

Az egyik fontos dolog, mely lakásunkat kényelmes otthonná varázsolja, az a meleg és a meleg víz. Magától értetődőnek tűnik, így nem is vagyunk hálásak azért, ha ezek gazdagítják otthonunkat, azonban időnként fontos megállni egy pillanatra, és elgondolkodni: vajon tényleg olyan természetes dolog, hogy meleg víz van otthonunkban?

Nem kell messzire menni, és azon emberekhez hasonlítani magunkat, akik számára egyáltalán nem érhető el ez a luxusnak nem épp nevezhető ellátás. Elég, ha azokra gondolunk, akiknek nincsen alapértelmezetten hálózati meleg víz szolgáltatásuk, így maguknak kell gondoskodni a víz hőjéről.

Az egyik leginkább elterjedt és egyben legkényelmesebb hőtermelő eszköz a gázbojler.

Bár megjelentek már és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos bojlerek, mégis számos érv szól a gáz típus mellett. Lássuk a legfontosabbakat:
- A modern gázbojler alacsony gázfogyasztású, melynek következményeként pénztárcabarát is.
- Biztonságos. Ha gázról beszélünk, az egyik legfontosabb tényező a biztonság, melyet a modern bojlerek maximálisan biztosítani tudnak.
- Hatékonysága ráadásul még inkább költséghatékonnyá teszi.
- Ráadásul nem csak a fenntartása, hanem telepítése is rendkivül kedvező árú. A gázbojler az egyik legjobb árú, meleg víz előállítására használható termék.

Látható tehát, hogy a négy kiemelt előnyből három a gázbojler és az azzal való víz melegítését emeli ki. Nem véletlenül.

Van azonban egy tényező, mellyel feltétlenül számolni kell, ez pedig a telepítés költsége, melyet mindenképp szakember kell, hogy végezzen.

A bekötés előtt további tényezőket is érdemes átgondolni:
- Kisebb és közepes méretű otthonokban elegendő egy, azonban nagyobb lakás esetén akár két bojlerrel is számolni szükséges.
- Több hazai és külföldi márka elérhető, melyek között elsőre talán nehéz lehet eligazodni és választani közülük. Érdemes lehet a szakértő segítségét igénybe venni már ezen a ponton, de akár különféle internetes fórumokon is olvashatunk a márkákkal kapcsolatos tapasztalatokról.
- A rendelkezésre álló hely alapján érdemes választani álló vagy fekvő bojler közül. Fontos, hogy semmiképp ne az ízlésünk szerint döntsünk, sokkal inkább a lehetőségeket vegyük figyelembe.

Ugyanez igaz a küllemre is. Ma már rendkívül mutatós, igényes darabok érhetőek el a piacon, azonban ez esetben ne a szemünkkel vásároljunk! Fontos a kinézet, azonban elengedhetetlen a termék egyéb paramétereit is figyelembe venni.
A zártrendszerű gázbojler használata tehát nem csak azért kényelmes, mert tiszta és semmilyen szaktudást nem igényel, számos további érv is mellette szól.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:38, szerda | PR

Mit kell tudnunk a gurulóállványokról?

Akár ház körüli, akár építőipari, vagy nagy ipari használatról beszélünk, a gurulóállványok az egyik legsokrétűbben kihasználható, legpraktikusabb, legtöbb területen alkalmazható eszközök.

2020. Január 22. 17:54, szerda | PR

Jelenünkben a jövő - A Tesla-sztori

A XXI. század első évtizedét magunk mögött hagyva elmondható, hogy az autóipar egyik legerősebb innovációja a hibrid és elektromos autók gyártása.

2020. Január 07. 19:49, kedd | PR

Nem fűt eléggé a kályha? Ideje megjavítani!

Nem kell azonnal új kályhát venni, ha már nem fűt eléggé. Nagyobb összeget is megtakaríthatunk, ha egy új hődobot veszünk hozzá. Mitől függ, hogy beszerelhető-e a hődob egy adott kályhába? Eláruljuk.