Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Január 28. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Füzesgyarmaton és Temesváron jártak a Koppány íjászok

Füzesgyarmaton és Temesváron jártak a Koppány íjászok

2019. január 19-én, szombaton Füzesgyarmatra utaztak a Koppányok teremíjász versenyre. Az Arany Sólyom Hagyományőrző Íjászegyesület által szervezett történelmi teremjász megmérettetésre hárman utaztak a Koppányok.

Ifjú Fetter Tamás ebben az esetben a korosztályában a legkisebb volt, 283 ponttal ötödik lett.
Fetetrné Nagy Tünde araszolva a ranglétrán fölfelé 274 ponttal a 17. helyen zárta a napot. Tünde eredményéhez azért illik elmondani azt a tényt, hogy bizony több tapasztaltabb íjászt is megelőzött ezzel a helyezéssel.
Szeibert Imre a legnagyobbak közt küzdött. Mivel OB előtti versenyidőszak volt, így bizony az OB anspiránsok zöme jelen volt. Tehát egy kisebb előjátéknak is nevezhető ez a nap. Imre 430 ponttal 68% os teljesítménnyel 60 induló között 21. lett.
A sok megtett kilométer ellenére egy kiváló tapasztalatgyűjtő nap volt a Koppányok szemszögéből. Abban a reményben vállalják az utazás fáradalmait a következő gyarmati versenyre a Koppányok, ha a sporthoz illetlen alkohol ott is el fog tűnni!

2019. január 26-án rendezte meg Temesváron a TM Archery íjász egyesület a Circuitul Indoor de iarna 2018-2019 sorozat 2. íjászversenyét. A Banu Sportcsarnokban rendezett versenyre legfőképpen a Parciumból érkeztek román és magyar íjászok a megmérettetésre. A rossz időjárás, útviszonyok ellenére az Anyaországból is többen megjelentek. Kiskunfélegyházáról a Turul Koppány Íjászok keltek ezen a szombaton korábban a verseny kedvéért. Szerencsére már szinte majdnem végig autópályán el lehet jutni Temesvárra. A gúnyhatár átlépése is zökkenőmentes, így a távolság és a havas pálya ellenére is 3 órás úttal oda lehetett érni.
A Koppányok égisze alatt Sárkány Szabina, Fetterné Nagy Tünde, Kis Mónika, Rácz Nikolász, Szeibert Imre, ifjú Fetter Tamás és Dinnyés Gyula képviselte Kiskunfélegyháza várost.
12 célon két körben célonként 3 lövéssel, maximum 720 összpont lehetőségével kellett bizonyítani az íjász tudást.
Koppányaink nagyszerűen vették az akadályokat.
- Felnőtt nő vadász reflex kategóriában Kis Mónika 63% os teljesítménnyel 460 ponttal az első helyen zárta a versenyt.
- Fetterné Nagy Tünde felnőtt nő, pusztai kategóriában szintén az első helyen végzett.
- Sárkány Szabina a megszokott nyugalmával gyűjtötte a pontokat és remekelt a versenyen. Hiszen Szabina az 507 ponttal felnőtt férfi kategóriában második helyezést ért volna el. Így Szabina 70%-os teljesítménnyel kategóriája legjobbjaként zárta a versenyt.
- Ifjú Fetter Tamás a mini kategóriában 259 ponttal a második helyen végzett.
- Felnőtt férfi pusztai kategóriában Szeibert Imre 486 ponttal ( 68% ) második lett!
- Rácz Nikolászt a longbow íjjal ezesetben a pusztaiakkal együtt értékelték. Dobogós helyezést nem ért el, középmezőnyben végzett.
- Dinnyés Gyula vadászreflex íjjal 80 %-os teljesítménnyel 576 ponttal az első helyen zárta a napot.
Összegezve a napot. Megérte az utazás fáradtsága, hiszen ezzel a Koppányok viszonozták a romániai íjászoknak, hogy hűségesen látogatják a Koppányok által szervezett versenyeket! Sok tapasztalatgyűjtés után nagyszerű versenyt szerveztek. A sorozatuk 3 fordulója márciusban lesz, ha Isten is úgy akarja, akkor a Koppányok szeretnének ismét jelen lenni. Bejáratott úton már talán a GPS
is könnyebben oda vezet a csarnokhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 14:40, szombat | Helyi

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

Kinyitnak a présházak, családi, baráti körben ünnepelnek.

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.

2020. Május 29. 11:46, péntek | Helyi

Félegyháza Trianonra emlékezik

Kiskunfélegyháza városa is szeretne csatlakozni a megemlékezésekhez június 4-én (csütörtökön)