Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 19. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fűtsünk légkondival

Fűtsünk légkondival

Bármennyire meghökkentő: nem drágább a klímával temperálni, mintha a cirkófűtést kapcsolná be már az első hűvösebb estéken.

Egy kora őszi lehűlés idején sokan nem is gondolnák – még ha van is otthonukban klíma -, hogy ezekkel a készülékekkel fűteni is lehet.
A lakossági klímák képesek alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb teret befűteni rövidebb idő alatt, így biztosítva az otthoni komforthoz szükséges hőmérsékletet. A gyártók szerint még a hagyományos klímák is igen hatékonyan temperálják hűvösebb estéken a lakást.
A modernebb, inverteres légkondik pedig akár -15 Celsius fok külső hőmérsékletnél is képesek energiahatékony fűtést produkálni.

Egyes szakemberek véleménye szerint akár kevesebbe is kerülhet így a fűtés, mert míg a cirkófűtéshez gázra és villamos energiára van szükség, a légkondi csak villamos energiát fogyaszt. Ha a klímán van gyorsfűtés funkció, szinte pillanatok alatt átfűthető egy viszonylag nagyobb szoba is.
Ha télen fűtésre szeretné használni a klímáját, ellenőrizze a készülék fűtési hatásfokát, ezt a gépkönyvben feltüntetik. Ennek a mértékegységét COP-ben, illetve SCP-ben adják meg az egyes készülékeknél: minél nagyobb a COP-szám, annál energiahatékonyabb a fűtés.

Télen másképp működik!
A klíma télen is előállít kondenzvizet – ez mindig a kültéri egységhez van elvezetve. A téli mínuszok beköszöntével előfordulhat, hogy a kondenzvíz ráfagy a hőcserélő bordázatra. Ez a klíma időszakos leállását eredményezheti, de ez csak addig tart, amíg az leolvasztja a jeget, utána újra bekapcsol.

Címkék: fűtés, hideg, légkondi, meleg, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.