Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 02. 08:40, kedd | Helyi sport
Forrás: Csontos István

Futófesztivál és bajnoki válogatott felmérő a hétvégén

Futófesztivál és bajnoki válogatott felmérő a hétvégén

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület triatlonistái szombaton, Kocséron az 5. alkalommal megrendezett Kutyakaparó Futófesztiválon vettek részt az egyik ötletgazda, Venyingi Zoltán meghívására.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékéről egyedi módon, futással megemlékező rendezvényen több, mint 400 nevező indult a különböző távokon. A mozogni vágyók nevezhettek 3 fős váltóban, ahol fejenként 1848 métert kellett teljesíteniük. Egyéniben ennek a távnak a háromszorosát, azaz 5544 métert és 10 km-t választhattak a futásnak hódolók, akik ágyúszóra rajtolhattak a Petőfi Sándor által is megihletett Kutyakaparó Csárdától.

A kiválóan megszervezett rendezvényen minden résztvevő pólóval, befutóéremmel és egy tál babgulyással lett díjazva. Mivel az eseményt nem versenynek, hanem fesztiválnak szánták a szervezők, ennek megfelelően nem hirdettek helyezéseket, azonban a kiskunfélegyházi versenyzők itt is bizonyították a bennük lakozó versenyszellemet és a legelső befutókként érkeztek a célba.

Az 5544 méteres távon a fiúk közül Szarka Ádám elsőként, Trungel-Nagy Zalán másodikként haladt át a célkapun, a lányok között Fricska Anna bizonyult a legjobbnak, őt követte Vincze Nádja másodikként.

Az egyesület tagjai közül kiváló időkkel teljesítette a távot Fricska Fanni, Csontos Fanni, Szekeres Norbert és Kis Roland is. 10 km-es távon Papp István, a váltóban Kis Zoltán, Lakihegyi Krisztina és Csontosné Retkes Mónika képviselték a félegyházi csapatot.

A fesztivállal egyidejűleg Debrecenben rendezték a Héraklész Bajnok Keret tavaszi felmérőjét úszás és futás sportágakban.

A tavalyi évi versenyeredményeik alapján, az ország legjobb utánpótláskorú versenyzői közé válogatták be a DMTK- KVSE triatlon szakosztályának három versenyzőjét, Papp Laurát, Csontos Dórát és Trungel-Nagy Kolost. Laura sajnos sérülése miatt nem tudott részt venni az eseményen. A felmérésen Bozsó István szakosztályvezető edző kíséretében és szakmai utasításainak megfelelően, Dóra és Kolos egyéni csúcsaikat megdöntve teljesítették a 800 méteres úszó és 3000 méteres futótávot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.