Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2017. Március 13. 20:29, hétfő | Helyi sport
Forrás: Futaszög SE Ballószög

Fuss vagy Tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ!

Fuss vagy Tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ!

Kikapcsolódás az egész családnak.

A nyár vége – kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét mellett, Ballószögön, immár 5. alkalommal 2017. szeptember 03-án megrendezésre kerülő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, mely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen megrendezésre kerülő versenye. A futók 3 km , 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással.

A verseny egyik különlegessége maga a helyszín, hiszen a pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellet halad el.

A szervezők jó szokásuk szerint számos frissítő ponttal készülnek, melyeket igyekeznek különlegessé varázsolni. Az egyiknél egy tűzoltó autóból jön a párásítás, míg a másiknál hangulatos lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a versenyzők. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják útjukat.

A rendezvényre jellemző családias hangulat részeként, a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket is számos érdekes program várja a sportcentrumban. Különböző sportágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játékot, természetesen ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyermek programot ugyancsak térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Minden nevezőnek rajtcsomaggal, és befutó éremmel kedveskednek a szervezők, de ezen kívül alkoholos frissítés és bogrács party is várja a célba érkező versenyzőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

NYAKVÁGÓ FÉLMARATON és CSALÁDI NAP 2017. SZEPTEMBER 03. BALLÓSZÖG

KEDVEZMÉNYES ELŐNEVEZÉS és BŐVEBB INFORMÁCIÓ: www.nyakvagofutas.hu

Facebook: https://www.facebook.com/events/1843934819193357/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 19. 13:57, hétfő | Helyi sport

Harmadik alkalommal rendezték meg a dr. Varga Béla Emlékversenyt Félegyházán

A Városi Sportcsarnokban U20-as nemzetközi válogatót rendeztünk, mellette 7-8-9 éveseknek is egy megmérettetést.

2024. Február 19. 12:58, hétfő | Helyi sport

A Jogging Plus versenyzői kiválóan teljesítettek az úszás diákolimpia döntőn Kecskeméten

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából 2024. február 14-án került megrendezésre a 2023/2024. tanévi úszás diákolimpia vármegyei döntő Kecskeméten „B” kategóriában.

2024. Február 16. 10:34, péntek | Helyi sport

Versenyzéssel űzik a telet a Koppányok

2024. február 10-én Miskére utazott a Koppányok 5 fős csapata, a Foktői Éjsólyom Sport és Kulturális Egyesület által szervezett 3 dimenziós teremíjászversenyre.

2024. Február 12. 12:07, hétfő | Helyi sport

Dobogós félegyházi birkózók

Kecskeméten válogató versenyen vettek részt az ország legjobb serdülőkorú birkózói.