Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 09. 08:25, péntek | Sport

Füge Krisztián: versenyről versenyre!

Füge Krisztián: versenyről versenyre!

Autós Gyorsasági Verseny Slovakiaring - ETRC Kamion EB betét futam Hungaroring. Füge Krisztián autóversenyzőt kérdezem a versenyei után.

Miként is sikerült a Slovakiaringi versenyed?

- Mivel régen ültem már autóban ami a Pannóniaringen történt, ezért kicsit több időbe telt a Suzuki Swift 1.6 Sport-tal megtalálni a helyem a pályán és a kocsiban. Sikerült jól teljesítenem a szabadedzéseket, így bizakodva vártam a verseny rajtját.

Elég nagy mezőny gyűlt össze a Kistúra mezőnyében. Hol is végeztél a kategóriádban?

- Különböző kategóriában, különböző eredményeket értem el. Sikerült negyedik és ötödik helyen végeznem.


A Slovakiaring után a Hungaroring új aszfaltját szaggattad mégpedig a Kamion Európa Bajnokság betétfutamaként. Miként sikerült a versenyed?

- Három verseny várt rám és sporttársaimra a hétvégén. Ez a verseny jóval akciódúsabb volt, mivel sokan voltunk. Több mint harmincan álltunk fel a rajtrácsra a futamokban, a mezőny hátulja a kanyarból rajtolt. A középmezőnyből rajtoltam el a három futamomban. Izgalmas volt a rajt utáni jobbos. Volt, hogy hárman egyszerre fordultunk el. Nagyon ott kellett lenni fejben és szinte folyamatosan figyelni a tükröket. Meleg volt nagyon, a kamionok jól felgumizták a pályát, ezért nagyon oda kellett figyelni a gumimelegedésre, ugyanis könnyen elmelegedtek.


Milyen érzés volt több ezres tömeg előtt csapatni a Kamion EB-n?

- Nem volt annyi néző, mint a két legutóbbi Kamion EB-n, mindig jó érzés ha nézők sokasága előtt tudok versenyezni. Főleg egy ilyen Kupában ahol sok az akció versenyközben. Volt test-test elleni harcom is, ahol nem mindig én kerültem ki győztesen.


Legközelebb hol állsz rajthoz?

- Bruno-ban állok rajthoz a jövő héten Kistúra kategóriában.


Köszönöm partnereinknek a segítséget! Car-Color, Tokyo Restaurant, Impa, Sbmo.hu, Magyar Vöröskereszt Budai Régió, AC2000 Kft.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.