Hírek
2017. Július 22. 16:00, szombat |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Főzzünk valamit dinnyéből!
...mert nem csak desszert lehet!
A nyári melegben inkább a könnyű fogásokat kívánjuk, amelyek nem nehezítik el gyomrunkat, mégis finomak, energiával töltenek fel. Legtöbbször salátákat, hideg (krém)leveseket választunk. Érdemes ezek terén is a változatosságra törekednünk, és különleges hozzávalók után nyúlni!
Nem gondolunk semmi ördöngösre, a különlegesség itt inkább abban rejlik, hogy olyan alapanyagot használunk, amit egyébként nem főétel gyanánt szoktunk fogyasztani. Mondjuk, a dinnyét! Még néhány hétig beszerezhető, úgyhogy ne legyünk restek bevetni képességeit a konyhában sem!
Sertésnyárs dinnyével!
Könnyen és gyorsan elkészíthető fogás! Íme a hozzávalók:
- fél kg sertésfilé
- 1 teáskanál oregánó
- fél teáskanál édes őrölt paprika
- 80 dkg dinnye
- 1 teáskanál borsikafű
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- fél teáskanál ánizs
- fél citrom
A paprikát az ánizzsal, borsikafűvel, oregánóval összekeverjük (ha szükséges, előtte mozsárban összetörjük). A húst körülbelül 20 egyforma részre vágjuk, és megforgatjuk a fűszeres keverékben. Ha megvan, ötösével felfűzzük a „husikat” 4 pálcára. A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd lereszeljük a héját, amit a sóval összekeverünk. A dinnyét nagyjából 2 centiméteres szeletekre vágjuk, majd hasábokra szeljük. Ha mindennel készen vagyunk, felhevítjük az olajat egy serpenyőben, majd oldalanként 5-6 percig sütjük a pálcára felfűzött sertéshúst. Ha elkészült, tányérra tesszük a nyársakat és a dinnyeszeleteket, majd megszórjuk a citromos sóval.
Különleges saláta finom összetevőkből
Persze, nem azt mondjuk, hogy a hagyományosnak mondható paradicsom-paprika-uborka-(jég)saláta keverékkel bármi baj lenne, de azért néha nem árt a változatosság saláták terén sem. Szerezd be hozzá ezeket:
- fél endívia saláta
- nagyjából 1 kiló dinnye
- 10 dkg feta sajt
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
- só, bors
A saláta külső leveleit eltávolítjuk, „szétszedjük”, megmossuk és hagyjuk megszáradni őket. Ha megvan, kisebb darabokra tépkedjük. A dinnye héját eltávolítjuk, a magokat szintén kiszedjük a gyümölcsből. Nagyjából fél centiméteres darabokra vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk. A sajtot vékony hasábokra szeljük. A zöldséget, sajtot, gyümölcsöt egy tálba tesszük, majd összekeverjük és az egészet citromlével, olívaolajjal leöntjük, sóval, borssal megszórjuk.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi
Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében
A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi
Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot
A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.
2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi
Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot
A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.
2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi
Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon
Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.