Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 07. 19:48, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Főzőverseny a városközpontban

Főzőverseny a városközpontban

Harminckét csapat részvételével zajlott ma (szeptember 7-én) a „KI MIT TUD” sütni-főzni libából főzőverseny.

Harminckét csapat részvételével zajlott ma (szeptember 7-én) a „KI MIT TUD” sütni-főzni libából főzőverseny, a zsűri elnöke és a verseny házigazdája Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista. A részvevők sültek, pörköltek és egytálételek kategóriában mérhették össze tudományukat, de kerestetett a legszebb szakácsné és a legrímesebb étekköszöntő versike is. A fesztivál hivatalos megnyitóján Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója mondott köszöntőt.

A szám szerint XV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál mai rendezvényei kerékpáros városbejáró túrával kezdődtek, majd kalandos játéktúrára invitálta a gyermekeket a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és Natura Hungarica Alapítvány. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét a „Fenevadak az utcán” című óriásbábos, élőzenés előadás követte a Bab Társulat előadásában. A hivatalos megnyitón Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója mondott köszöntőt. Közreműködött Varga Mihály dudán.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: Kiskunfélegyházán és a környéken előállított hízott liba és az ebből nyert libamáj sikere előtt tisztelgünk a mai napon. Ezt a sikert, hogy a helyben előállított libamáj hazánkban és külföldön is ismert és elismert, nagyon sok család, ember és cég nehéz, kitartó munkája alapján értük el.

Tiszteljük kiskun múltunkat, hagyományainkat, de tiszteljük a foglalkozásokat is, melyek évszázadok óta jelen vannak Kiskunfélegyházán. Büszkesége városunknak, hogy itt állítják elő a legkiválóbb minőségű libamájat. Az ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy tavaly Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója magkapta a Magyar Gazdaságért díjat a Nemzetgazdasági Minisztériumtól – emelte ki beszédében Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő.

A világ máj termelésének 90 százaléka kacsamáj, 10 százaléka libamáj. A libamáj 80 százaléka magyar földről származik, elsősorban Kiskunfélegyháza környékéről. Ez nagy felelősség és nemzeti kincs. Mindent meg kell tenni tehát az ágazat védelméért, fejlesztéséért – hangsúlyozat Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A főzőverseny zsűrizése a déli harangszó előtt kezdődött a közönség kíséretében. A nagyszínpadon a Padkaporos Táncegyüttes, a Kiskunfélegyházi Népdalkör és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, könyvbemutató, bábszínház várta az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.