Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 25. 13:45, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Fórumot rendeztek a félegyházi egészségügy megvitatására

Fórumot rendeztek a félegyházi egészségügy megvitatására

Újabb lakossági fórum keretében vetették fel Kiskunfélegyháza egészségügyének problémáit a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői.

Két hete a Bankfalui Óvodában Kis-Szeniczey Kálmán (LMP) és Nagy Lajos (DK) várta a városrész lakóit és a téma iránt érdeklődőket, hogy megismerhessék a Bankfalu lakóinak véleményét az orvosi rendelő áthelyezésének kapcsán.

Ezúttal a városközpontban, az MSZP székházában tartottak nyílt fórumot január 23-án az egészségügyben jelentkező problémák megvitatására. Nagy Lajos és Kis-Szeniczey Kálmán mellett Horváth Tamás, az MSZP kiskunfélegyházi szervezetének elnöke és Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetője várták a javaslatokat a lakosság részéről, hogy miképpen lehetne véleményük szerint javítani Kiskunfélegyházán az egészségügy helyzetén.

- A Bankfaluban élő emberek ragaszkodnak a rendelőjükhöz. Nem érdekli őket, hogy magán vagy önkormányzati tulajdonú az orvosi rendelő épülete. Főleg az idősebb korosztály sérelmezi az orvosi rendelő áthelyezését, hiszen ők kevésbé mobilizálhatóak, de általánosságban elmondhatjuk azt, hogy minden egészségügyben jelentkező probléma leginkább őket érinti. A hozzászólókban felmerült az igény egy gyermekorvosi rendelő üzemeltetésére is tekintve, hogy a Bankfalu az egyik legdinamikusabban fejlődő városrész Kiskunfélegyházán – számolt be a fórumon elhangzottakról Kollár László önkormányzati képviselő, aki leszögezte, hogy a Bankfaluban működő orvosi rendelő megfelel minden egészségügyi, a szociális és a higiénés előírásnak, melyről személyesen is meggyőződött. Véleménye szerint az, hogy az épület magántulajdonban van, nem elegendő indok az orvosi rendelő áthelyezésére.

- Eddig sem került a városnak pénzbe az orvosi rendelő fenntartása és a tulajdonos ezután is vállalja a költségeket, sőt a felmerülő igényeket tekintve hajlandó anyagi áldozatot is hozni, ha szükségszerűvé válik az átépítés – hangsúlyozta Kollár László képviselő.

Kis-Szeniczey Kálmán az alábbiakat mondta el a fórum kapcsán:
- Teljesen racionális elvárás, hogy egy több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként létrejövő intézmény benépesüljön, és értelmes közszolgáltatásokat lásson el. Ugyanakkor erre nemcsak az egészségügyi alapellátásnak, illetve a háziorvosi rendelésnek kellene szolgálnia, hanem más járóbeteg ellátásnak és szakrendelésnek is. Illetőleg vannak még olyan közszolgáltatások (úgy, mint városüzemeltetési-, közmű-, hulladékgazdálkodási szolgáltatás) melyeknek az elhelyezése a városban még nincs megoldva.
Nagyon sok praktikus és racionális vélemény és kérdés hangzott el a lakossági fórumon, melyeket meg kellene gondolni: a közlekedési, a környezetvédelmi és a légszennyezési kérdések terén, melyek nem lettek átbeszélve sem a képviselőtestületi ülésen, sem a szakbizottsági üléseken. Szerettük volna, ha ezen a fórumon a városvezetés is képviselteti magát. Véleményünk szerint a város egészségügye egy olyan közügy, mely minden városlakót érint, hiszen legfontosabb értéküket, az egészségüket érinti. Azt hiszem nagyobb intervallumot és több fórumot is megért volna ez a kérdés, mielőtt a döntés megszületik a városházán
– nyilatkozta Kis-Szeniczey Kálmán képviselő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.