Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2014. Október 05. 05:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Fórum a városok jövőjéről, a jövő városairól

Fórum a városok jövőjéről, a jövő városairól

A fórumra érkezőket elsőként Kapus Krisztián köszöntötte, majd elmondta: Négy évvel ezelőtt 5,4 milliárd forint mínuszt örökölt meg a város, menekültünk a csőd elől, de vállaltuk, hogy megcsináljuk.

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket október 4-én Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, dr. Kerényi János a Fidesz regionális pártigazgatója és Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a művelődési központ színháztermében.

A fórumra érkezőket elsőként Kapus Krisztián köszöntötte, majd elmondta: Négy évvel ezelőtt 5,4 milliárd forint mínuszt örökölt meg a város, menekültünk a csőd elől, de vállaltuk, hogy megcsináljuk. Meg is tettük, amiben az állami szerepvállalás, az adósságállomány átvállalása segített. Ma 1,2 milliárd megtakarítást tudhat magáénak Kiskunfélegyháza, ami az emberek értéke és nem hagyjuk, hogy ezt mások elvegyék és a megtakarított pénzünket elherdálják.
Kerényi János kiemelte, hogy Bács-Kiskun megyében csak Kiskunfélegyházán van igazi kampányhangulat. Ebben az egyetlen jó dolog az, hogy, a Fidesz akkor igazán jó és erős, ha harcolni kell. Szomorú az, hogy most nem a hagyományos ellenfél ellen küzdünk, hanem a saját köreinken belüli ellenfél ellen – hangsúlyozta Kerényi.
Kósa Lajos elsőként a város programját dicsérte, de fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy Kiskunfélegyháza nem olyan nagyváros, hogy itt ne ismerne mindenki mindenkit. Bármilyen program készül egy ilyen nagyságú városban, az alapvető döntést, hogy ki vezesse a települést az emberek az alapján döntik el, hogy a jelölteket mennyire ismerik, hogy kitől, mire lehet számítani. Ha az elmúlt négy évet veszik figyelembe a választópolgárok, akkor a legfontosabb, hogy a polgármester és csapata mit csinált, mit tett a városért, és ez önmagáért beszél. Kiskunfélegyházának olyan vezetője van Kapus Krisztián személyében, akinek van egy víziója arról, hogy mit kellene a várossal tenni annak érdekében, hogy dinamikusan fejlődjön. Ez nagyon fontos és ne habozzanak ezt az értéket megtartani – hangsúlyozta Kósa Lajos. Kiskunfélegyházán minden ember tudja, hogy a város milyen fejlődési pályát futott be. Le a kalappal a félegyháziak előtt – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke, majd folytatta: Egy biztos, hogy a választásnak nagy tétje van. A fejlesztési pénzeket kis- és középvállalkozások támogatására fordítjuk. Olyan vállalatokat, gazdákat, vállalkozásokat fog támogatni az állam, akik megbízhatóak és a támogatást arra költik, hogy tovább fejlesszék gazdaságukat, vállalkozásukat. Ahhoz, hogy ezeket a megbízható vállalkozásokat megtaláljuk, az önkormányzatok segítsége kell. Csak azokra az önkormányzatokra tudunk támaszkodni, akik együttműködőek. Az állam a FIDESZ-KDNP jelöltjeit támogatja, Kiskunfélegyházán pedig Kapus Krisztián polgármester-jelöltet, hiszen vele tudunk együtt dolgozni – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 17:57, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 11:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 10:00, vasárnap | Helyi

A befagyott váll szindróma

A malomkörzés már régen nem menne önnek sem, sőt lassan már a kezét felemelni is egyre nehezebb?

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Szálló por - továbbra is többfelé magas a légszennyezettség

Továbbra is többfelé magas a légszennyezettség szintje a szálló por miatt.