Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 21. 19:00, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Forróvérű a magyar?

Forróvérű a magyar?

Így szeretünk mi…

„imád szerelmeskedni, ugyanakkor a védekezési szokásait illetően felelőtlen” Ez derült ki az MSD Pharma Hungary Kft. honfitársaink szerelmi életét vizsgáló kutatásról tartott kerekasztal beszélgetésen.

Magyarország felnőtt lakosságának (18-59 éves korúak) több mint a 2/3-a, nagy kedvvel hódol az ágybeli örömöknek. A huszonévesek saját bevallásuk szerint naponta, de még a 60 felé ballagók 1/5-e is hetente többször szeretkezik és a megkérdezettek fele elégedett a szerelmi életével. A budapestiek lényegesen aktívabbak, mint a vidéken élők, aminek többek között oka lehet a felszabadultabb városi életmód.
Az együttlétek gyakoriságát az iskolázottság is befolyásolja: az alapfokú végzettséggel rendelkezők 63, az érettségizettek 73, míg a diplomások 82 százaléka bújik össze rendszeresen kedvesével. Ez annak is betudható, hogy a magasabb végzettségűek feltételezhetően jobb anyagi körülmények között élnek, ezért kevesebb stresszhatás éri őket, így a szeretkezéshez is több kedvük van. Leggyakrabban a 20-as, 30-as éveikben járó, diplomás budapesti férfiak áldoztak a szerelem oltárán.
A kutatás szerint a magyar lakosság nem rajong az alkalmi kapcsolatokért, melyek leginkább a férfiakra jellemzőek, közülük is a 18-29 évesekre. A vidéki lakosok jobban kötődnek a hagyományokhoz: 47%-uk állt az oltár elé, míg a fővárosban élők alig több mint 1/4-e döntött a házasság mellett.
Szomorú, hogy a lakosság egynegyede semmilyen módon nem védekezik az együttlétek során. A magyarok 1/5-e az első szeretkezés folyamán sem elővigyázatos az új partnerével.
A megbízható fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatban is fontos lenne bővíteni a lakosság ismereteit, mert 100élve szülésre még mindig 40 abortusz jut.
Tudatos családtervezéssel az abortuszok száma lényegesen visszaszorítható, a népességfogyás pedig megállítható lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére