Hírek
2014. Január 30. 10:00, csütörtök |
Helyi
Forrás: - Adrienn -
Forralt bor

A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol.
A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. A kívánatos forró hőmérsékletet elérése után hagyjuk rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt adják ki az ízüket csak igazán.
A hagyományos recept szerint nem kell más a finom italhoz, mint 1 üveg bor, egy rúd fahéj, szegfűszeg, és cukor ízlés szerint.
Ha fel akarod kicsit dobni a hagyományos receptet, akkor a vöröshöz adhatsz chilit, narancshéjat, esetleg egy kupica rumot is. A fehérhez szintén rakhatsz rumot és illik hozzá a gyömbér is.
Különlegesen finom alaprecept:
- 750 ml bor (vörös, száraz)
- 70 g kristálycukor
- 2 rúd egész fahéj
- 8 szem egész szegfűszeg
- 3 szem egész szegfűbors
- 4 szelet citrom
- 2 szem zöld egész kardamom
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 20. 17:10, péntek | Helyi
Kiváló eredmények a Közgében
Kiskunfélegyháza gazdasága nagy lendületet vett az elmúlt évtizedben, érezzük ezt a mindennapi életünket nehezítő gondok mellett is.
2025. Június 19. 12:32, csütörtök | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.
2025. Június 18. 09:39, szerda | Helyi
Nem jött össze a mutatvány Félegyházán
A kamera felvette a lopást, bár a férfi ki akarta cselezni annak látókörét.
2025. Június 17. 10:17, kedd | Helyi
Múzeumok Éjszakája a Kiskun Múzeumban
Június 21-jén látogassatok el a Kiskun Múzeumba, ahol játékkal és tárlatvezetéssel, számos szolgáltató programkínálatával várják a kedves látogatókat.