Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 22. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Forradalmi Napok az Öreglaktanyában

Forradalmi Napok az Öreglaktanyában

A kiskunfélegyházi Öreglaktanya 125 éves falai nyolcadik esztendeje adnak otthont a Rocktár Élőzenei Bázisnak.

A helyszín és az értékközpontú utánpótlás nevelés kötelez, ezért a szórakozáson túl a tradícióé, a néphagyományé és az emlékezésé a forradalmi hosszú hétvége a "mi klubunkban".
Október 22-én csütörtökön nagy szabású Dömötör Napi táncházat tartunk. Dömötör napját juhászújévnek is nevezték, mert sokfelé ezen a napon számoltak el a juhászok gazdáikkal és akár több napon át tartó mulatságokat is rendeztek utána. 17 órától gyermektáncház és csuhé kézműves foglalkozás, 20 órától pedig felnőtt táncház várja az aprókat és felnőtteket egyaránt. A rendezvényen legnagyobb örömünkre számos környékbeli néptánccsoport is képviselteti magát a félegyháziak mellett.
Október 23-án pénteken rendhagyó, látványos interaktív történelemórára várja a Sorsocskák Alapítvány az érdeklődőket 16 órakor a Rocktárban. Az előadás előtt 11 órakor a Kiskun Múzeumba, 14 órakor pedig Kiskunmajsára, az 56-os múzeumba látogatunk.
Október 24-én szombaton a felhőtlen szórakozás és ünneplés zárja a forradalmi napokat. A Rocktár színpadán a jazz, funky, pop és mulatós elemeket zseniálisan ötvöző, humoros és profi MASZKURA és a TÜCSÖKRAJ zenekar koncertje várja az érdeklődőket!

Ónodi Árpád
Plain-Rock Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).