Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2015. Július 10. 09:11, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Formulás pilóta az FRT.HU kupán

Formulás pilóta az FRT.HU kupán

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel. A hétvégén átülsz a Formula versenyautóból a jól megszokott Opel Tigrádba.

De mielőtt az FRT-s Opelos élményeidről kérdeznélek, mesélj nekem arról, hogy miként is kerültél te a szivarautók, a Formula világába?
- 2014. októberében bekerültem a Mogul Racing Team utánpótlás nevelési programjába, ahol már lehetőséget kaptam a csapatfőnökömtől Fekete Lászlótól, hogy tesztelhettem a Pannóniaringen a Kupás Opel Astrát. Nagyon sikeres és tartalmas tesztnapokat tudhattam a magaménak. A csapattársam, Turák László akkor már a Formula Renault 2.0 versenyautóval tesztelt és nagyon megtetszett. Idén év eleje óta folytak egyeztetések Fekete László csapatfőnök és köztem, hogy egyre jobban érzem azt, hogy vonz a Formulázás, ő pedig elérkezettnek látta az időt, hogy az utánpótlás nevelési program részeként teszteljem én is a Mogul csapat bajnokesélyes autóját a Formulat Renault-ot.

Két teszten is vettél már részt a Formula Renault 2.0-val. Mely országokban és milyen eredménnyel zárultak ezek a tesztek?
- Június 18-19-én a Sárvár melletti Pannoniaringen, 22-23-án pedig a Dióspatony melletti Szlovákiaringen teszteltünk csapattársammal és barátommal Turák Lászlóval és az Országos Bajnokságban induló Volentér Balázzsal együtt.
A pálya nem volt ismeretlen számomra, mivel tavaly már teszteltem itt a Kupás Opel Astrával. Így már csak az autó vezetéstechnikáját kellett elsajátítanom. A kasztnis versenygépből eleinte nagyon furcsa volt átülni egy ilyen nem hétköznapi versenyautóba, de a két nap alatt egészen megszoktam. Június 23-24-én szintén két napos teszten voltunk a csapattársaimmal, de most a Szlovákiaringen. Új pálya, új kihívások. Az első nap végig esett az eső, így az időjárási körülményekkel és a teljesen ismeretlen pályával is meg kellett küzdenem. Az ideális ívek több helyen vízzel borítottak voltak, ezenkívül több helyen vízátfolyások is, többek között a célegyenesben is, amire még jobban figyelni kellett. A nap végén még tanulmányoztam a pálya nyomvonalát, így a második napon már fejben volt a pálya, az időjárás is kedvezett. Nagyon élveztem a teszteket.

Lesz-e folytatása a Formulás versenyzésednek, ha igen hol és mikor?
- Igen, természetesen. A 2015-ös évben még több Formula teszten is részt fogok venni. Pontos helyet és időpontot jelenleg nem tudok még mondani.

A Formulás tesztek után gondolom jobban fogod érezni az Opel Tigrát vagy bármely más versenyautót is. A hétvégi FRT-re egy új Sanyit kapunk?
- A négy napos Formulás tesztek nagy mérföldkőnek számítanak a versenyzői pályafutásom szempontjából. Olyan tapasztalatokat és élményeket szereztem, amiket kasztnis versenyautóval nem lehet. Ezek után még jobban érzem a határaimat és úgy gondolom, hogy sokkal jobban tudok teljesíteni a Rallye-n is. Nagyon várom már a július tizenegyedikén megrendezendő FRT Kupasorozat következő fordulóját.

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Fotók: Kollár Attila

Címkék: autósport, formula

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Sport

Szoboszlai futotta a legtöbbet a Liverpoolban

A Liverpool-játékosok között eddig Szoboszlai Dominik futotta a legtöbbet az angol labdarúgó-bajnokságban.

2023. Szeptember 28. 08:09, csütörtök | Sport

Egy magyar rakéta! - Akkora gólt lőtt Szoboszlai, hogy majdnem kiszakadt a háló - Videó

Brutális erővel csapódott a lécre a labda, majd pedig a hálóba.