Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 31. 16:39, szerda | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály

Forgalmirend-változások a temetők környékén

Forgalmirend-változások a temetők környékén

Felhívjuk a november 1. és november 4. között a Felső- és Alsó-temetőkbe látogató autósok, kerékpárosok és motorosok figyelmét, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra kerül sor:

- A Nádasdy u. Károlyi M. u. és a temető közötti szakaszán mindkét oldalon tilos lesz a megállás, parkolás, illetve ez a szakasz egyirányúsításra kerül, gépjárművel behajtani csak a Károlyi M u. felöl, lehet.

- A Felső-temető, területére a forgalom-irányítók csak a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárműveket fogják beengedni.

- A Felső-temető a Radnóti utca felől is megközelíthető, a behajtás csak a ravatalozóig engedélyezett. A Felső-temetőnél a gépjárműveknek a temetőt az északi, Radnóti u. felöli, kapun kell elhagyni, mert a temetői út egyirányúsírásra fog kerülni közlekedés-biztonsági okokból.

- A Felső-temető parkolójából kihajtó járműveknek kötelező haladási irány lesz a B. Szabó József u. felé, így ők a temetőt csak az 5-ös főúti körforgalom (Spar áruház) felé tudják elhagyni.

- Alsó-temetőnél a Jókai u. temető felöli szakaszán és az Irányi D. u. teljes szakaszán (Shell üzemanyag-töltő állomásig) a belváros felöli oldalon a megállás november 1. 06:00 órától november 4. estig tilos lesz.

- Alsó-temetőnél a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek a Csanyi út felől (Bozóki sírköves melletti úton) és a Pázsit utca felől tudnak behajtani.

Tisztelettel kérjük az érintett lakókat, közlekedőket, hogy fenti változásokat szíveskedjenek figyelembe venni, és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat, továbbá a forgalomterelésben, -irányításban résztvevő rendőrök, polgárőrök munkáját a közlekedési szabályok és az iránymutatásaik betartásával segíteni szíveskedjenek.

A temetők november 1-től 4-ig 06:00 órától, 22:00 óráig tartanak nyitva. A temetők területén belül, csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kiskunfélegyháza, 2018. október 24.

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési Osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.