Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2020. Október 27. 14:16, kedd | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya

Forgalmi korlátozások Mindenszentek és Halottak napján

Forgalmi korlátozások Mindenszentek és Halottak napján

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja az október 30. és november 1. között a Felső- és Alsótemetőkbe látogató járművezetőket, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

  • A Nádasdy utca, Ficsór József utca és temető közötti szakaszán, mindkét oldalon tilos a megállás, parkolás, illetve ez a szakasz egyirányúsításra kerül, gépjárművel behajtani csak a Ficsór József u. felől lehet.
  • A Felsőtemető területére a forgalomirányítók csak a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek behajtását engedélyezik.
  • A Felsőtemető a Radnóti utca felől is megközelíthető lesz, a behajtás csak a ravatalozóig engedélyezett.
  • A Felsőtemetőnél a gépjárművek a temetőt az északi, Radnóti u. felöli kapun tudják elhagyni, a temetői út egyirányúsítása miatt.
  • A Felsőtemető parkolójából kihajtás a B. Szabó József utcán, az 5-ös főúti körforgalom irányába (a Spar áruház felé) történik.
  • Alsótemetőnél a Jókai u. temető felöli szakaszán és az Irányi D. utca teljes szakaszán (Shell üzemanyag-töltő állomásig) a belváros felöli oldalon a megállás október 30. 06:00 órától november 1. 22.00 óráig tilos.
  • Alsótemetőnél a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek behajtása az Irányi D. utca felől a főbejáraton, a Csanyi út felől (Bozóki sírköves melletti úton) és a Pázsit utca felől történik.

A városüzemeltetési osztály munkatársai, valamint a forgalomterelésben résztvevő rendőrök, polgárőrök tisztelettel kérik az érintett lakókat, közlekedőket a megváltozott közlekedési rend betartására.

A temetők október 30-tól november 1-ig 06:00 órától, 22:00 óráig tartanak nyitva. A temetők területén belül, csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.