Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 23. 15:26, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Fordulatot vesz az időjárás

Fordulatot vesz az időjárás

Tovább javul az idő az elkövetkező napokban, hétvégén már sok napsütésre számíthatunk. Ma még azonban a szél és a felhők határozzák meg a napot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint északkeleten ma erősen felhős időre van kilátás, az ország többi részén azonban számíthatunk némi napsütésre a szakadozott, gomolyos jellegű felhőzet mellett. Többfelé kialakulhat eső, zápor, főként keleten, északkeleten. Megerősödik az északnyugati szél, sőt, a Dunántúlon és a főváros környékén néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 Celsius-fok között alakul.

Este az északkeleti megyékben erősen felhős vagy borult marad az ég, másutt viszont fokozatosan csökken a felhőzet. Csapadék is elsősorban északkeleten várható, illetve éjszakára az északnyugati szél is a legtöbb helyen mérséklődik már. A levegő hőmérséklete hajnalban 7-13 fok közé hűl vissza.

Holnap a Dunántúl nyugati felén napos idő lesz kevés felhővel, másutt ugyanakkor többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap, és kelet felé haladva egyre növekvő eséllyel várható eső, zápor. Ismét megélénkül az északnyugati szél, helyenként meg is erősödik. A pénteki csúcshőmérséklet 17-22 fokot érhet el, hétvégén pedig még tovább, akár 24-25 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála napközben. Szombaton és vasárnap is országszerte élvezhetjük a napsütést, amibe csupán gomolyfelhők zavarnak majd bele, illetve elszórtan lehetnek záporok, zivatarok.

Címkék: borult, felhős, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).