Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 20. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: futsalhungary.hu

Fordulatos meccsen, a hajrában csikarta ki a győzelmet Tolna csapata

Fordulatos meccsen, a hajrában csikarta ki a győzelmet Tolna csapata

Nem a legjobb előjelekkel készült az Astra a vasárnapi derbire, Mészáros Dalma vezette ugyanis a kiskunfélegyháziak 9 személyes kisbuszát.

Maradjunk annyiban először láttuk falfehér arccal ülni Dombó mestert a hátsó sorokban, s a játékosok sem voltak nyugodtak, a megszokottnál is szorosabban kötötték be a biztonsági öveket és még a légy zümmögését is lehetett hallani a buszban olyan feszültek voltak. Dalma – talán önmagát is meglepve- karcolás nélkül ért célba, s így a nézőtéren követhette nyomon az U-15-s előmérkőzést, amelyen az egy cserével kiálló Astra 7-3-ra győzte le a forduló előtt még élen álló Tolnát.

Kimondottan jó meccs volt, több olyan fiatal játékos bontogatja szárnyait mindkét oldalon akik elött fényes jövő elött állnak. Vámosi Georgina a mindössze 13 esztendős tehetség 200. gólját szerezte a múlt héten, így ő lett minden idők legeredményesebb tolnai játékosa az utánpótlás-bajnokság történetében. Gina minden megmozdulásán érezni, hogy tálentum és biztosan vagyunk benne, hogy nagyon odafigyelnek rá edzői és szülei is, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket. De megemlítenénk csapattársát, Ezer Annát is, míg az Astrából Vámos Viktória mellett Czinege Eszter, Stieber Glória és Stieber Szófia is nagy tehetség, akiket nem említettünk azokról is elmondható, hogy ügyesek. Van tehát hátországa a női futsalnak, ami jó érzéssel tölthet el mindannyiunkat.

Csodálatos gesztus volt, hogy a találkozó előtt egy csoportképre összeálltak a két csapat játékosai, hogy így kívánjanak jobbulást Peti Aidának, a Göcsej U15-ös játékosának, aki kettős lábtörést szenvedett miután egy autós elütötte őt a zebrán. Gyógyulj meg Aida!

Ennyi bevezető után térjünk rá a felnőttek meccsére.. Már az első perceket is hatalmas iram jellemezte, s a vendégeknél volt ugyan többet a labda, de ez nem jelenti azt, hogy nyomasztó lett volna a fölényük. Folk Zsuzsanna révén egyre többször jutottak el a tolnaiak Farkas Katalin kapujáig, nem győzzük hangsúlyozni milyen remek formában van és milyen bátran játszik Zsuzsi. Nem is okozott nagy meglepetést, hogy a 8. percben éppen ő volt az, aki remek helyzetfelismerő és rugótechnikáját csillogtatva spiccel hatalmas gólt zúdított a felső sarokba.

Az Astra trénere észlelve a veszélyt beküldte csodafegyveré Halászi Kingát, aki egy kényszerítő után tipikusan rá jellemző góllal vette be Ősz Csenge hálóját. Illett volna jobban odafigyelnük a védőknek Kingára.. Ezt követően helyzetek adódtak mindkét oldalon, de a kapusok lehúzták a rolót, így a második félidőre maradt a döntés.

A fordulást követően sajnos visszaesett az iram és meglehetősen eseménytelenül teltek a percek, egészen a 28. percig, amikor Varga Adél ismét előnyhöz juttatta Volodymyr Kolok tanítványait. Adél annyira belejött a gólszerzésbe, hogy Kracsenics Petra előreívelése után mintaszerűen csúsztatott a kapuba. A dolog szépséghibája, hogy ennek senki sem örült a hazai oldalon, mert ezzel az öngóllal 2-2-re módosult az állás. Sőt a hajrában Halászi Kinga távoli, elemi erejű átlövésével átvették a látogatók a vezetést. Nem sokáig.. Az ellenállhatatlanul és nagy szívvel játszó Varga Adél saját térfeléről indulva két embert is kicselezve, hatalmas szóló után egyenlített majd gólpasszt adott Szalkai Kittinek, így a Tolna nagy csatában nyerni tudott.

Kellett persze ehhez némi szerencse is, mert a helyzetek száma alapján nyerhettek volna Szabó Bogiék –aki egyébként szülés után éppen ezen a bajnokin tért vissza a Bikákhoz- de Ősz Csenge megakadályozta őket ebben. Sokadszor az idényben bizonyította a remek képességű hálóőr, hogy törött új ide vagy oda, rá mindig számíthatnak csapattársai.

Kell még néhány hét, hogy az Astra teljesen összeálljon, többen is játékhiánnyal küzdenek és még nem került minden fogaskerék a helyére. Pánikról azonban szó sincs, Dombó János erős keretből válogathat és őt ismerve a legfontosabb meccsekre majd össze fog állni egy olyan gárda, amely szép sikereket érhet el.

Női NB I, 9. forduló

Brandmission-Artifex Tolna – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 4-3 (1-1)

Tolna, Városi Sportcsarnok, 250 néző
Játékvezetők: Sipos László – Álló Tibor – Petrovics István

Tolna: Ősz Csenge – Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin, Mariia Vaskovets
Csere: Viktoriia Solomakha, Szalkai Kitti, Iryna Marchenko
Edző: Simon Ferenc

Astra: Farkas Katalin Kitti – Godvár Katalin, Hegedűs Alexandra, Gál Timea, Somlai Karolina
Csere: Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Nagy Anett, Szabó Boglárka, Urbán Anett, Dominika Dikanová, Halászi Kinga, Mészáros Dalma
Edző: Dombó János

Gólszerző: Varga Adél (2), Folk Zsuzsanna, Szalkai Kitti illetve Halászi Kinga (2), Krascsenics Petra

Volodymyr Kolok (Tolna): - Nagyon büszke vagyok a csapatomra a mai meccs után. A lányok nagyon szerettek volna nyerni és az utolsó pillanatig küzdöttek. Nagyon jó volt látni, hogy mentálisan ennyire egyben voltunk és kiemelném szervezett védekezésünket is. Nagy nyomás nehezedett kapunkra, agresszív játékukkal igyekezett minket nyomás alatt tartani minket ellenfelünk. A szünetben felhívtam játékosaim figyelmét arra, hogy végig legyenek koncentráltak és higgadtak és akkor nyerhetnek. Szép gólokat lőttünk az Astra jó formában lévő kapusának és boldog vagyok, hogy örömet szereztünk szurkolóinknak. Nem kívánok ezúttal egyénileg kiemelni senkit, a csapatként múltuk felül riválisunkat.

Varga Adél (Tolna): - Mindkét csapat győzhetett volna, rengeteg helyzet volt itt is, ott is. Hihetetlen győzni akarás és küzdés jellemzett minket, rendre álltuk az Astra rohamait, a végén pedig nekünk jött ki jobban a lépés. Szeretném megköszönni csapattársaimnak ezt az élményt, nagyok voltunk. Természetesen gratulálok az Astra csapatának is, nagy meccs volt és további sok sikert kívánok nekik.

Dombó János: (Astra): - Gratulálok a Tolna csapatának, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, az eredmény nem fejezi ki hűen a látottakat. Többet kaptam vissza a lányoktól, mint amire számítani lehetett. Még sok munka vár ránk.

Címkék: astra, futsal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.