Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 06. 07:35, vasárnap | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Fontos információkkal tértek haza a polgármesterek

Fontos információkkal tértek haza a polgármesterek

A 4. sz. választókerület polgármesterei szeptember 3-án találkoztak Tiszaugon.

Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Móricgát, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár és Tiszaug polgármesterei találkoztak szeptember 3-án, Tiszaugon.

A választókerület országgyűlési képviselője, Lezsák Sándor kezdeményezésére nyolcvankettedik alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz a 4. számú választókerület polgármesterei, hogy megbeszéljék közös dolgaikat. Ezúttal egyebek mellett a Duna-Tisza közi tanyavilág fejlődésének lehetőségei, a térséget súlyosan érintő madárinfluenza járvány és a szőlészet és borászat helyzete szerepelt a napirenden.

A tanácskozás házigazdája Tiszaug polgármestere, Káré Gábor volt. Meghívott vendégként tájékoztatót tartott Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, aki a már megvalósult, illetve folyamatban lévő vidékfejlesztési pályázatokon túl a következő uniós ciklusban megnyíló újabb, helyi önkormányzatokat érintő vidékfejlesztési lehetőségekről is tájékoztatta a településvezetőket.

Vajda Lajos, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Országos Járványvédelmi Központ igazgatója az idei madárinfluenza járvány hatósági tapasztalatait ismertette. Mint elmondta, a kártalanítási eljárás jelenleg is zajlik, már több mint 12 milliárd forintot állapítottak meg. A választókerületben a járvány miatt több település állattenyésztői kerültek nehéz helyzetbe. A hatóság új intézkedéseket, új eljárásrendet állapított meg a madárinfluenza járvány visszatérésének meggátolására.

Gál Péter, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztály főosztályvezetője a szüret közeledtével a hazai szőlő- és borágazat jelenlegi helyzetéről, a készülő új bortörvény termelőket védő új szabályozási kereteiről tájékoztatta a polgármestereket.

Madari Örs, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője a tanyafejlesztési pályázatok tapasztalatairól, a tanyán élők jövőbeli támogatási lehetőségeiről tartott előadást.

Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője, választókerületi kabinetfőnök a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló következő költségvetési ciklus fejlesztéseiről adott áttekintést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.