Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2013. Október 28. 17:38, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet.

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet. Az emlékezés során is fontos ügyelni a biztonságra. Gyertyát és mécsest Mindenszentekkor általában temetőkben gyújtanak, de sokan otthonaikban is. Lényeges, hogy ilyenkor a gyertyát nem éghető anyagra állítsák és ne is borulhasson fel, hiszen, ha a lángok a koszorú vagy a virágok éghető részeit elérik, akkor a tűz nagyon gyorsan tovább tud terjedni. Szintén az otthonokban fontos, hogy mindezt távol az éghető anyagoktól helyezzék el és soha ne hagyják magára az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng tovább terjed a lakásban és komoly tűzeset alakulhat ki. Érdemes ilyenkor felhívni a gyerekek figyelmét is a tűz veszélyeire. A temetőben történő gyertyagyújtásnál is lényeges, hogy a koszorúktól, száraz virágoktól távol legyen a tűz forrása. A korábbi évek tapasztalatai alapján elsősorban az otthoni tűzesetek voltak jellemzőek, de mindenképp legyünk elővigyázatosak a temetőkben is!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 08:00, szombat | Helyi

Kíváncsi gyermekszemek a tangazdaságban

A minket körülvevő állat- és növényvilág megismerését nem lehet elég korán kezdeni.

2022. Május 21. 07:00, szombat | Helyi

Egyensúly címmel fotókiállítás nyílt Mezősi Ágnes munkáiból

A Városalapítók Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva Mezősi Ágnes fotóművész munkáiból nyílt kiállítás május 20-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

2022. Május 20. 11:47, péntek | Helyi

Két szirénázó rendőrautó karambolozott Kiskőrösnél

Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.