Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. Október 28. 17:38, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet.

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet. Az emlékezés során is fontos ügyelni a biztonságra. Gyertyát és mécsest Mindenszentekkor általában temetőkben gyújtanak, de sokan otthonaikban is. Lényeges, hogy ilyenkor a gyertyát nem éghető anyagra állítsák és ne is borulhasson fel, hiszen, ha a lángok a koszorú vagy a virágok éghető részeit elérik, akkor a tűz nagyon gyorsan tovább tud terjedni. Szintén az otthonokban fontos, hogy mindezt távol az éghető anyagoktól helyezzék el és soha ne hagyják magára az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng tovább terjed a lakásban és komoly tűzeset alakulhat ki. Érdemes ilyenkor felhívni a gyerekek figyelmét is a tűz veszélyeire. A temetőben történő gyertyagyújtásnál is lényeges, hogy a koszorúktól, száraz virágoktól távol legyen a tűz forrása. A korábbi évek tapasztalatai alapján elsősorban az otthoni tűzesetek voltak jellemzőek, de mindenképp legyünk elővigyázatosak a temetőkben is!

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.

2021. December 03. 09:54, péntek | Helyi

Szombaton fellobban a második láng városunk adventi koszorúján

Adventi gyertyagyújtási ünnepségre várják az Érdeklődőket.

2021. December 03. 09:37, péntek | Helyi

Ingyenes ivartalanítási akció

Kutya-macska ingyenes ivartalanítási akciót hirdet a lakosság részére a Projekt-Pusztahunde e.v. a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvánnyal közösen.

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.