Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Október 28. 17:38, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet.

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet. Az emlékezés során is fontos ügyelni a biztonságra. Gyertyát és mécsest Mindenszentekkor általában temetőkben gyújtanak, de sokan otthonaikban is. Lényeges, hogy ilyenkor a gyertyát nem éghető anyagra állítsák és ne is borulhasson fel, hiszen, ha a lángok a koszorú vagy a virágok éghető részeit elérik, akkor a tűz nagyon gyorsan tovább tud terjedni. Szintén az otthonokban fontos, hogy mindezt távol az éghető anyagoktól helyezzék el és soha ne hagyják magára az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng tovább terjed a lakásban és komoly tűzeset alakulhat ki. Érdemes ilyenkor felhívni a gyerekek figyelmét is a tűz veszélyeire. A temetőben történő gyertyagyújtásnál is lényeges, hogy a koszorúktól, száraz virágoktól távol legyen a tűz forrása. A korábbi évek tapasztalatai alapján elsősorban az otthoni tűzesetek voltak jellemzőek, de mindenképp legyünk elővigyázatosak a temetőkben is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek