Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 11. 07:45, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Folytatódnak a Móra-emlékévek programjai

Folytatódnak a Móra-emlékévek programjai

Az általános iskolások számára meghirdetett Móra dramatizálási verseny, illetve az októberben megrendezésre kerülő Móra István-emléknapok részleteiről egyeztetett október 9-i ülésén a Móra Emlékbizottság a városházán.

Az általános iskolások számára meghirdetett Móra dramatizálási verseny, illetve az októberben megrendezésre kerülő Móra István-emléknapok részleteiről egyeztetett október 9-i ülésén a Móra Emlékbizottság a városházán.

Az általános iskolások számára hirdetett Móra dramatizálási versenyt a Móra Emlékbizottság és a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolája, melyet október 16-án tartanak meg a Hattyúházban.
A Móra emlékévek keretében rendezik meg október 21-én és október 24-én a Móra István-emléknapokat. Kapus Béláné október 21-én 17 órától tart előadást. A Móra Emlékbizottság ügyvezető elnöke Móra István: Versek (reprint kiadás) című kötetét mutatja be az érdeklődő közönség számára. Az október 24-i program 10.30 órakor Móra István szülőházánál (Deák Ferenc u. 18.) kezdődik Kapus Krisztián, a Móra Emlékbizottság elnökének köszöntőjével. A százötven éve született Móra István munkásságát Kállainé Vereb Mária, az emlékbizottság tagja méltatja. Emléktáblát avatnak 12 órakor a Constantinum Intézményben Móra István tiszteletére, ahol Mindák József, az intézmény vezetője és dr. Tarjányi József mond beszédet. Könyvbemutatóra és kiállítás megnyitóra várják az érdeklődőket 13 órára a könyvtárba. A Móra család levelezéséből készült kiállítást Kállainé Vereb Mária, a Versek című kötetet Kapus Béláné ajánlja a közönség figyelmébe – mondta el Kapus Krisztián, a Móra Emlékbizottság elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.