Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2011. November 21. 07:28, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan nő a Continental AG magyarországi cége, a ContiTech Fluid Automotive Kft. rendelésállománya, ezért az autóipari konszern termelésbővítő beruházásokat hajt végre - írta a Világgazdaság hétfőn.

Az autóipari hűtő- és fűtőberendezések tömlőit gyártó társaság Makón 1500 embert alkalmaz, a váci telephelyén pedig 700 főt.

A lapnak a cég ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt két évben folyamatosan döntik meg korábbi termelési és árbevételi rekordjaikat, jelenleg a hét minden napján három műszakban termel a makói és a váci gyár, pedig 2009 elején még be kellett vezetniük a négynapos munkahetet.

A társaság 2009-ben 3 millió eurót, tavaly 7,9 millió eurót fordított beruházásokra Magyarországon, az idén pedig 3,3 millió euró értékben fejleszt. A lap szerint az anyavállalat, a hannoveri székhelyű ContiTech mintegy ötmillió eurós beruházás feltételeit vizsgálja Nyíregyházán, a tervek szerint a 2004 óta a Continental csoporthoz tartozó 230 fős Phoenix Légrugó Technológia Kft.-nél épülne új kaucsukkeverék-gyártó üzem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.