Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 25. 16:50, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Fölényesen nyert itthon az Astra

Fölényesen nyert itthon az Astra

A női futsal NB-I-es bajnokság 11. fordulójában a bajnoki táblázat ötödik helyén álló Dunakeszi Kinizsi csapatát fogadta az Astra Kiskunfélegyházi Bulls november 24-én otthonában.

A női futsal NB-I-es bajnokság 11. fordulójában a bajnoki táblázat ötödik helyén álló Dunakeszi Kinizsi csapatát fogadta az Astra Kiskunfélegyházi Bulls november 24-én otthonában.

Kiskunfélegyháza, november 24. KÉSZ Aréna. Vezette: Galeta (Lackó, Kiss T.)

Astra Kiskunfélegyháza – Dunakeszi Kinizsi 6 – 1 (5-1)

Astra: Vincze – Megyes, Pincze, Zágor, Szabó B.
Cserék: Szabó N., Dombai.
Edző: Dombó János

Kinizsi: Ősz – Szekér, Szalkai, Bobok, Szabó K.
Cserék: Jakab, Bánhidi, Mátra.
Edző: Biczi Gábor.

Gólszerzők: Szabó B., Zágor (2), Dombai (2), Pincze illetve Szekér.

A vasárnap délutáni kikapcsolódásként nagyon sok félegyházi szurkoló választotta, a női futsal mérkőzést. Az NB-I-es bajnokság 11. fordulójában a Dunakeszi Kinizsi együttese érkezett a KÉSZ Aréna Sportcsarnokba. Ismét fergeteges volt a hangulat a csarnokban, mindenki bízott, hogy a listavezető Astra folytatja jó sorozatát. A kezdőrúgást László Gitta, a csapat egyik támogatójának kislánya végezte el.

Minkét csapatnál voltak hiányzók, a hazaiaknál kettő, a vendégeknél három csere állt az edzők rendelkezésére.
Nagy iramban indult a mérkőzés, a 2. percben már vezetett az Astra együttese, amikor Pincze Gabriella szögletére Szabó Boglárka érkezett és laposan a jobbalsóba lőtt, 1-0. Lendültben maradt hazaiak a 6. percben újabb gólt értek el, Megyes Ágnes pontos átadását Zágor Bernadett váltotta gólra, 2-0. A mezőnyben tetszetősen adogató vendégek igyekeztek az eredmény után menni, a 8. percben egy labdaszerzést követően Szalkai Kitti jó labdát adott az üresen maradt Szekér Anitának, aki nem hibázott, 2-1.
Ismét jöttek a lendületes Astra rohamok, Vincze Anikó egy védést követően hosszú kidobással indította Zágor Bernadettet, aki kisodródva éles szögből a kapufa segítségével betalált, 3-1. A félidő második felében Dombai Nagy Anett percei következtek, a 11. percben lefordult védőjéről és a balfelsőbe talált, 4-1.
A 16. percben ismét Vincze Anikó remek kidobására Dombai Nagy Anett érkezett és egy pattanás után biztosan lőtt a hálóba, 5-1.
Szünet után a hazaiak visszavettek a tempóból, rutinosan, pontos labdajáratással őrizték az eredményt. A vendégek védekezése is szervezettebb lett, igyekeztek megállítani az Astra támadásait. Ebben a játékrészben egy gól esett, a 24. percben Pincze Gabriella távoli nagy erejű lapos lövése a balalsóban landolt, 6-1.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy végig a hazai csapat dominált a nagyon szimpatikus vendégek ellen, akik a vereségük ellenére nem játszottak rosszul, de helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Igy az Astra könnyed játékkal értékes győzelmet aratott és pontvesztesség nélkül őrzi vezető pozícióját.
A bajnokságban még egy mérkőzés vár a lányokra, december 14-én, szombaton 15: 30 órakor Győrben lépnek pályára a Rába ETO vendégeként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.